Seks dileme

by | 25 veljače, 2011

Hm, sigurno ste se bezbroj puta našle u nedoumici da li su neke stvari u vezi (ili van nje!) OK: spavati s bivšim, ugovoriti termin za seks, ako vam je dragi prezauzet… Evo što o tome misle naši sagovornici…

Da li je ok spavati s bivšim?

DA: ”Uz uvjet da točno znate na čemu ste, kao i da vam osjećaji nisu pomiješani, seks s bivšim je OK. Nema pritiska i možete uživati jedno u drugom isključivo kao ljubavnici. Kad god spavam sa svojim bivšim suprugom, osjećam se ugodno i sigurno. Nismo više zajedno, ali nas nešto veže – zajednička prošlost”.

Mia (32)

NE: ”Bilo mi je izuzetno teško da prebolim bivšeg dečka, pa bi nastavak samo seksualnog života s njim produbljivao moju bol. Za žene je seks veoma intimno iskustvo koje povezuje na više razina. Zašto onda mučiti sebe stalnim proživljavanjem veze koja se okončala i nema budućnost?”

Eva. (28)

 

Da li je OK ostaviti vrata kupaonice otvorena (dok piškite!) kada je on kod kuće?

(Slučajno smo čuli razgovor dvojice mladića u jednom kafiću).

Prvi: ”Ne mislim da je to ok na prvom sastanku, ali nakon nekoliko mjeseci, ne vidim u tome nikakav problem. Uostalom, nije to nešto što muškarci nikada nisu vidjeli.

Drugi: Pa, mi muškarci stalno viđamo jedni druge u muškim WC-ima.

Prvi: Ipak, to nije isto. Radi se o muško-ženskim pitanjima.

Drugi: U tom slučaju, nije u redu. Neke stvari trebaju ostati osobne i intimne. Kad bolje razmislim, ne bih volio vidjeti svoju djevojku dok depilira noge, pazuhe, čak ni bikini zonu. Kada bismo sa ženama dijelili sve one stvari koje djelimo mi muškarci (pijanstva, znojenje i ispuštanje različitih tjelesnih zvukova!), vjerojatno bi se izgubila draž odnosa. E, zato ja nikada ne podrigujem pred svojom djevojkom.

Prvi: Ali, ti nemaš devojku.

Drugi: Ne još.

 

Da li je OK ”ugovoriti” termin za seks u vezi, u kojoj su partneri veoma zauzeti?

DA: ”Fizička strana odnosa najčešće trpi. Zato je korisno biti svjestan ovog rizika i na vrijeme poduzeti mjere. Naravno, ne mislim da seks treba biti na listi obaveza, pored pregleda kod liječnia. Više se radi o tome da planski odvojite vrijeme za vas dvoje i radite stvari koje vam gode. Može to biti i izlazak u restoran, ukusna večera i dobra atmosfera. Vjerujte mi, seks će sigurno uslijediti!”

Vesna (35)

NE: ”Određivanje termina za seks za mene je apsolutno besmisleno i uvredljivo! Vjerujem da je za vezu važna spontanost, naročito kada je seks u pitanju. U suprotnom, brzo ćete dosaditi jedno drugom. Na kraju krajeva, što će biti ako nijedno od vas nije raspoloženo za seks u vrijeme koje ste isplanirali za to? Ako ste u vezi s nekim tko nema vremena za vas ili seks – zato što ne ispušta telefon ili laptop iz ruku, bacite telefon kroz prozor, ili partnera!”

Bojana (36)

 

4 stvari u seksu koje izluđuju muškarce

GOVORIMO O 100% USPJEŠNOSTI KOD MUŠKARACA!

 

1 Izgovarajte njegovo ime.

Veoooma seksi! Naročito ako to radite tokom seksa – poludjet će od sreće… i za vama!

2 Gledajte ga u oči.

Ljudi su rijetka vrsta koja održava kontakt očima tijekom seksa. Zbog te intimnosti, misionarska poza je i dalje najpopularnija.

3 Zaboravite na donje rublje – spavajte u njegovoj košulji.

Ovo je neodoljiva kombinacija stroge poslovnosti i opuštenosti (u kojoj je sve moguće!).

4 Pravite malo buke.

Muškarci vole znati kako se osjećate tijekom seksa. Poneki uzdah, mrmljanje, stenjanje… potvrdit će njegovu muževnost i vještinu.

 

Fotografije: Shutterstock

 

 

Tagovi: