Otkrijte japansku metodu mršavljenja koja osvaja svijet zagovarajući ležanje kao oblik skidanja kilograma

by | 24 svibnja, 2020

Japanska metoda mršavljenja osvojila je internet, a kad pročitate u čemu je navodno tajna, bit će vam jasno i zašto. Naime, japanski liječnik Toshiki Fukutsudzi osmislio je neobičnu vježbu koja uključuje ležanje i ručnik, a za koju je potrebno izdvojiti tek pet minuta dnevno. Prema njegovim tvrdnjama, to vam može pomoći da izgubite centimetre u struku.

Toshiki, koji je stručnjak za refleksologiju i masažu, naveo je da ova metoda može ojačati jezgre mišića, pomoći suzbiti nepravilno držanje, smanjiti bol u leđima, pa čak i suziti struk.

Rezultati su navodno vidljivi već nakon 30 dana, a ako odlučite iskušati ovu metodu, evo uputa: Pomoću ručnika oblikujte valjak debljine između sedam i 10 centimetara, lezite te ga postavite ispod donjeg dijela leđa. Noge neka budu ispružene, a stopala u širini ramena. Ruke podignite iznad glave, dlanovi neka budu okrenuti prema tlu, a mali prsti neka se dodiruju.

Ovaj položaj potrebno je zadržati pet minuta, a nakon isteka vremena nemojte se naglo dizati, nego se polako prebacite u sjedeći položaj, kako savjetuje Daily Mail.

Fukutsudzi je ovu metodu opisao u svojoj knjizi, koja je postala jedan od najprodavanijih naslova u Aziji.

Metoda posljednjih mjeseci kruži društvenim medijima, a mnogi kažu da im je pomogla smanjiti bolove u leđima, dok drugi tvrde da su primijetili kakl im se tijelo mijenja nakon što su svaki dan radili ove vježbe u trajanju od pet minuta.

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Unsplash