Rt Kamenjak: Čarobno mjesto s velikom ljuljačkom za super fotke

by | 29 srpnja, 2022
rt kamenjak

Na najjužnijem dijelu Istre smjestio se poluotok Kamenjak. Ono što će vas očarati na ovom mjestu jest miris ljekovitog bilja i soli, a sve to uz žamor mora i zujanje pčela. Već znamo da je Istra posebna po mnogočemu i tko god je još nije posjetio, definitivno to mora učiniti što prije. Ovo je lokacija koja je čudesna kroz cijelu godinu, a samo neke od plus stvari zašto je volimo definitivno su prekrasna priroda, čisto more, dobra hrana i vino.

Rt Kamenjak najjužniji je dio Istre, a poluotok prekrasne i bogato razvedene obale dugačke gotovo četiri kilometra, s čak 30 uvala i 11 nenastanjenih otočića. Godine 1996. proglašen je zaštićenim područjem. Ovdje neće ostati nezamijećene brojne uvale, otočići i plaže. Mjesto je idealno za cjelodnevno kupanje, a za one hrabre – i za skokove u vodu.

Ako govorimo o trenucima koje valja zabilježiti kad svoje vrijeme provodite na nekim od ovakvih lokacija, Rt Kamenjak definitivno spada u tu kategoriju. Biljnih vrsta na Kamenjaku ima čak 600, od kojih su većina ljekovite i aromatične biljke. Posebno se ističu orhideje, kojih ima tridesetak vrsta, a čiji je cvat moguće vidjeti u proljeće.

Ljuljačka “Bali” iz snova

Ako poželite okrepu, svratite do Safari bara koji se nalazi iznad uvale Mala Kolumbarica. Osim ohlađenog pića, bar će vas oduševiti velikom ljuljačkom Bali koja je stvorena baš za stvaranje prekrasnih i neodoljivih fotografija.

Pročitajte: Staza Sedam slapova u Istri apsolutni je pogodak za reset u prirodi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra (@petra.strbenac)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzana Hrnjak (@susie.hr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentina (@letina.14)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Luka (@lukag80)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Carta (@vanessacarta7)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giulia Bertoldi (@bertoldigiulia)

Pročitajte: Spilje i jame u Istri koje su prave prirodne atrakcije 

Foto: Instagram, @katrinnzita