Retrogradni Neptun 2022.: Planet iluzije i mašte vladat će sljedećih šest mjeseci

by | 27 lipnja, 2022
horoskop 2022

Retrogradni Neptun stiže 28. lipnja i ići će unazad sve do 3. prosinca. Ono što nas zanima jest kako retrogradni hod ovog planeta utječe na nas?

Kad se spominje retrogradni hod planeta, svima prvo na pamet padne Merkur. Ipak, svaki planet ima svoj “hod unazad” i svaki na neki način utječe na svakoga od nas. U periodu ispred nas, očekuje nas retrogradni hod Neptuna, a evo i što to zapravo znači.

Retrogradni Neptun

Neptun je planet iluzije, simbolike, suptilnosti, romantike i umjetnosti. Izuzetno snažno djeluje na naša osjetila. Navodi nas na intuitivno sagledavanje stvarnosti, svijeta oko nas, ali i nas samih. Pojačava maštu i osjećaje. Utječe na nerealna i mistična shvaćanja i na hipersenzitivnost. Osjećaji, percepcija i snovi postaju jako važni i živopisniji.

Pripremite se na plivanje dubokim oceanom osjećaja sve do prosinca. Dozvolite da vas na ovom putovanju vodi srce. Intuicija će vam biti jaka, a kad počnete preispitivati odluke, oslonite se na srce, a ne na um. Vjerujte svojim osjećajima. Čak i kad bude izazovno, pratite instinkte.

Imajte na umu da će retrogradni Merkur u Blizancima tvoriti kvadrat s retrogradnim Neptunom, što će nas nagnati da češće vjerujemo lažima. Nećemo željeti prihvaćati stvarnost i izbjegavat ćemo istinu. Isto tako, u ovom periodu (a posebno 2. srpnja), moramo biti na oprezu jer postoji opasnost da nam drugi slažu. Budite oprezni s informacijama koje dobivate u ovom periodu.

Retrogradni hod Neptuna i znakovi Zodijaka

Na promjenjive znakove (Blizanac, Djevica, Strijelac i Ribea), ovaj položaj Neptuna će najviše utjecati. Imat ćete egzistencijalne krize i nećete znati kojim putem ići.

Fiksni znakovi (Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak) neće toliko osjetiti ovaj tranzit, ali će razmišljati o financijama i kreativnim načinima kako da ispune svoje ciljeve.

Kardinalni znakovi (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) živjet će u snovima i svojim vizijama kojima će biti inspirirani. Imajte na umu da budete i realni i da se ne izgubite u iluzijama koje sami stvarate.

Pročitajte: Mjesečni horoskop za lipanj: Saznajte što nas očekuje u sezoni Blizanaca

 

 

Tekst: Aleksandra Dudvarski, lepotaizdravlje.rs
Foto: Anastasiia Zvonary/iStock/Getty Images Plus