

Traditional Swedish rice pudding with ground cinnamon flat lay from above perspective. There is a small bowl with cinnamon and sugar on a wooden chopping board next to the food.
Puding od riže odlična je zamjena za sve koji obožavaju započeti jutro sa zobenim pahuljicama. Ako umjesto zobi dodate druge cjelovite žitarice, poput integralne riže – ovaj zdravi recept držat će vas dugo sitima. Možete ga zasladiti kako god vam odgovara, a ako ste skloni pripremi hrane unaprijed, može biti u hladnjaku do pet dana!
Sastojci:
1 šalica dugog zrna integralne riže
4 šalice bademovog mlijeka
2 žlice javorovog sirupa ili meda (ili manje, ili više, ovisi o vama)
prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
mljeveni cimet
Priprema:
- U srednji lonac stavite 1 šalicu smeđe riže, 3 šalice bademovog mlijeka, 1 žličicu vanilije, 1 žličicu cimeta, prstohvat soli i 3 žlice javorovog sirupa. Sve zakuhajte.
- Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte posudu poklopcem. Pustite da krčka 45 minuta, povremeno miješajući. Dodajte još 1 šalicu bademovog mlijeka i pustite da se krčka još 15-20 minuta ili dok riža ne omekša i postane kao žvakaća.
- Poslužite uz posipanje cimeta i bademovog mlijeka po želji. Možete dodati i bademe, orahe…
Foto: Angela Kotsell/iStock/Getty Images Plus via Getty Images



