6 proizvoda za ubrzano tamnjenje kojima vjerujemo

Misija: Supertanning!

by | 25 lipnja, 2021
ubrzavanje tamnjenja

Da, stiglo je vrijeme sunca, mora i preplanulosti. Vrijeme je to kojem se većina veseli ponajprije jer ono sa sobom donosi onu slatku neopterećenost, no to je ujedno i vrijeme u kojem moramo biti ekstra oprezni zbog štetnog utjecaja sunca na našu kožu.

Kako pravilno zaštititi kožu i što učiniti ako izgorite možete pročitati ovdje, gdje vas čekaju savjeti dermatologinje, a ako pak želite ubrzati tamnjenje, u nastavku vam donosimo nekoliko proizvoda koji zahvaljujući svojim sastojcima čine upravo to. Riječ je o akceleratorima tamnjenja koje, za početak, moramo razlikovati od proizvoda za samotamnjenje. Proizvodi za samotamnjenje, naime, sadrže dyhidroxyaceton (DHA), tvar (derivat šećera) koja reagira s odumrlim stanicama u epidermi na način da im mijenja boju, dok proizvodi za ubrzano tamnjenje najčešće sadrže biljni pigment poput beta-karotena, koji “izvlači” melanin na površinu kože te na taj način ubrzava proces tamnjenja. Proizvodi za ubrzavanje tamnjenja stoga trebaju sunce kako bi djelovali, dok oni za samotamnjenje ne trebaju.

Ono što je jako bitno znati kad je riječ o proizvodima za ubrzano tamnjenje jest to da uz njih obavezno moramo koristiti proizvod sa zaštitnim faktorom, dok je sunčanje s njima dozvoljeno poslijepodne ili rano ujutro. Nekoliko proizvoda za ubrzano tamnjenje koje smo isprobali ove godine pogledajte u galeriji u nastavku. (Pročitajte: Dvije najbolje marmelade za sunčanje i postizanje brončanog izgleda)

Proizvodi za ubrzano tamnjenje

 

 

Foto: Romanno via Shutterstock

 

Tagovi: