Dvije najbolje marmelade za sunčanje i postizanje brončanog izgleda

Brončani izgled može se postići uz ove dvije marmelade za sunčanje

by | 20 lipnja, 2021
preplanula put

Vjerujemo da već naveliko planirate što ćete sve raditi ovog ljeta gdje god se nalazili. Bilo da idete na more, rijeke ili ostajete u gradu, opcija za sunčanje uvijek ima, uz prave preparate.

Iako se zalažemo ponajprije za očuvanje kože i korištenje zaštitnog faktora, to ne znači da trebamo potpuno izbaciti iz svoje rutine sunčanja i marmelade koje nam osiguravaju brončanu put i vlaženje kože, dodajući joj sjaj i mekoću. Sve što trebate napraviti jest koristiti zaštitni faktor uz njih. Postoje brojne polemike oko toga što prije nanosimo, zaštitni faktor ili marmeladu, no dermatolozi kažu da zaštitni faktor mora ići na kraju kako bi stvorio taj zaštitni sloj. Sad kad se napokon možete pametno sunčati, vrijeme je da vam predstavimo svoja dva favorita koja obožavamo već nekoliko godina.

Pročitajte: Jednostavne skincare navike koje trebamo usvojiti za savršenu kožu

Kod obje marmelade postoje i opcije sa zaštitnim faktorom, no trebali bi koristiti minimalno zaštitni faktor 30.

Olival – Super Mrkva

Beta-karoten kombiniran je s najboljim prirodnim uljima masline, kakaovca i oraha. Maslinovo ulje visoke je kvalitete i spada u grupu ekstra djevičanskih ulja, kakao maslac koristi se i u proizvodnji čokolade, a orahovo ulje dobiveno je maceracijom suhih zelenih ljusaka oraha. Svi ti sastojci kombinirani u ovoj novoj liniji proizvoda dobro se slažu s proizvodima za zaštitu kože od sunca i pomažu u “izvlačenju” melanina na površinu kože te tako ubrzavaju proces tamnjenja dajući joj pri tome zdrav i preplanuli izgled uz minimalnu izloženost suncu. Lagane je, mazive i hranjive teksture, ugodnog mirisa, prirodne žute boje koja se brzo upija i stapa s preplanulom bojom kože tijela. Ne sadrži smeđi pigment nego samo prirodno obojena ulja. Namijenjen je koži koja već ima podlogu i nije osjetljiva na sunce, te osim prirodnih pigmenata ne sadrži UV filtre. Zbog bogatog sastava, ulja masline, mrkve, oraha i kakaovca, odgovara svim tipovima kože.

Pročitajte: Koristite zaštitni faktor, a gorite? Evo u čemu je problem

Tinktura – Balzam od mrkve

Zbog svojstva regeneracije, ovom balzamu bit će zahvalna svačija koža sklona nastanku mitesera, akni i tamnih podočnjaka te kuperozna koža i koža sklona rozaceji, dermatitisu i psorijazi. Beta-karoten iz ekstrakta mrkve pomaže ujednačiti pigmentaciju kože što može rezultirati smanjenjem vidljivosti hiperpigmentacijskih ili depigmentacijskih mrlja. Osim njezine fantastične svestranosti, ono što čini našu Mrkvu toliko atraktivnom je to što ubrzava prirodno tamnjenje kože na suncu zbog svog obilja karotenoidima: sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina odgovornog za zaštitu i tamnjenje kože. Balzam Mrkva je savršen predstavnik zdravlja i ljepote, a svakako i prečica do zdrave, preplanule kože! Ovaj balzam ima niski prirodni zaštitni faktor pogodan za kratko izlaganje suncu. Za dulji boravak na plaži, preporučujemo Vam da uz balzam koristite visoki zaštitni faktor po izboru.

Pročitajte: 5 najboljih zaštitnih faktora za usne 

Foto: PR, Unsplash