Dobre i jednostavne skincare navike koje trebamo usvojiti za savršenu kožu

Recept za savršenu kožu krije se u jednostavnim skincare navikama

by | 17 lipnja, 2021
njega kože

Do srednjih dvadesetih nije nam ni na kraju pameti pomišljati na bore, njegu kože ili određenu skincare rutinu koju trebamo kontinuirano održavati.

U to vrijeme, čak su i micelarne otopine i maramice za skidanje šminke ponekad znale poslužiti kad bismo se vratili iz noćnog izlaska. Danas, čak ni ako imamo svega dva sata sna tu noć, ne preskačemo određene navike zbog kojih nam koža i u 30-ima izgleda sjajno, zdravo i hidratizirano. Važno je napomenuti da svaka koža ima svoje zahtjeve, ali neke su stvari univerzalne. Upravo njih donosimo u nastavku.

Jednostavne skincare navike koje trebamo usvojiti za savršenu kožu

Pročitajte: 7 drogerijskih proizvoda neizostavnih u našoj ljetnoj rutini

Nanosite  SPF kroz cijelu godinu – nužno je osvijestiti koliko je važno zaštititi kožu od UV zračenja u svako godišnje doba, zbog zdravstvenih, a onda i estetskih razloga (Pročitajte: Dermatologinja nam otkriva kako pravilno zaštiti kožu od sunca)

Skidajte šminku prije spavanja – ovo pravilo je zapravo vrlo jasno. Ne smije proći noć u kojoj ćete preskočiti skidanje šminke ma koliko god bili umorni. Osim što tako koža prebrzo stari, ostaci šminke začepljuju pore i izazivaju reakcije na licu.

Nemojte pretjerivati s previše koraka rutine ako vašoj koži to ne odgovara – zato što netko koristi osam koraka rutine, ne mora značiti da će to odgovarati i vama. Pronađite sastojke koji vam odgovaraju i naučite ih kombinirati.

Nemojte pretjerivati s jakim aktivnim sastojcima i kiselinama – uključivanje previše aktivnih sastavnica koje ne idu zajedno mogu vam samo napraviti kontraefekt na koži.

Budite dosljedni – nemojte odustajati od svoje rutine. Da biste vidjeli prve rezultate, određene proizvode morate koristiti i do šest mjeseci, dok će vam za neke biti dovoljno i svega mjesec dana.

Manje je više, a ako ne znate što biste, držite se dva osnovna koraka – čišćenja i hidratacije.

Pročitajte: Što uzrokuje tamne mrlje ispod pazuha?

Jednom godišnje pregledajte madeže kod dermatologa – nikako nemojte preskakati ovaj korak jer prevencija je pola zdravlja.

Barem tri puta godišnje otiđite na čišćenje lica kod kozmetičarke – iako vam se čini kao da se nema što čistiti, vjerujte da, posebno ako imate masnu ili mješovitu kožu, uvijek ima materijala za čišćenje. A čim vam stručna osoba dobro očisti kožu, i proizvodi koje koristite će vam se bolje upijati u kožu.

Nemojte dirati lice prljavim rukama – sasvim logično, prenosite bakterije koje vam se uvlače u pore.

Pijte dovoljno vode i spavajte dovoljno – obje stavke utječu na naš kompletan organizam, a prve znakove dehidracije i umora vidjet ćete upravo na koži.

Foto: Pexels