Nekoliko stvari koje žene u kasnim 30-ima mogu napraviti za svoju kožu

by | 26 lipnja, 2020

Za tridesete kažu da su najbolje godine našeg života, kad smo već dovoljno svjesne sebe, svojim mogućnosti, zavoljele smo se više nego ikada prije i obraćamo više pažnju na to kako tretiramo svoje tijelo.

Bilo da se tretmani odnose na unutarnje ili one beauty, pazimo na sastojke i kako se ponašamo prema svojoj koži. Naravno, prve bore su stigle, a ako niste na vrijeme radile svoje anti-age tretmane, sve što sada možete napraviti je pokušati usporiti proces razvijanja novih bora. Gotovo nijednom prirodnom metodom ne možete potpuno ukloniti borice, no zašto biste i trebale? Neka se vidi koliko ste se smijale. Regulirajte ono što vam smeta i s čime niste zadovoljne, a u nastavku vam donosimo nekoliko prirodnih načina kako regulirati znakova starenja, proširenih pora i dubokih bora.

Naučite osnove
Do sada ste vjerojatno stekle već neku određenu skincare rutinu, iako bila riječ samo o čistilici za lice, hidratantnoj kremi i SPF-u. U svakom slučaju, ovo je pravo vrijeme da uložite u svoju beauty rutinu i počnete imati pozitivan utjecaj na svoju kožu. Proučite proizvode koje koristite, istražite njihove sastojke i primarnu funkciju kako bi mogli targetirati specifične potrebe koje imate.

Upoznajete bakuchiol
Tradicionalno, dermatolozi preporučuju retinole za kožu s borama kako bi popravili njezinu teksturu, ali retinol može na određenoj kožu dovesti do crvenila, može biti fotosenzibilan i imati loš utjecaj. Tada posegnite za bakuchiolom, koji je antioksidans iz biljke. Imat će bolji učinak nego retinol.

Maske za lice
Maske za hidrataciju koristite barem dva puta tjedno jer će duboko penetrirati u kožu, hidratizirati je, osvježiti i dati joj zdravi sjaj. A ovo posebno vrijedi ako vam je koža suha, crvena, gruba i imate izražene bore. U bilo kojoj životnoj dobi brigu o sebi stavite na prvo mjesto, pa tako i sada – koristite masku srijedom i vikendom kako biste imali dovoljni razmak.

Suplementi
Suplementi nam dobro dođu u bilo kojoj dobi u životu, a posebno ako ste u kasnim tridesetima. Fokusirajte se na suplemente koji će vam boostati kolagen i hidratizirati vas iznutra. Vitamin B3, pomaže kod dodatne produkcije kolagena i ponovne izgradnje stanica, a vitamin C ima brojne beneficije za kožu.

Kemijski pilinzi
U vašoj dobi obnova stanica se usporava, počinjete gubiti kolagen i elastin, koža vam počinje biti beživotna, pa je vrijeme da se okrenete i kemijskim pilinzima. Probajte tretman glikolnom kiselinom kako bi posvijetlili kožu i uklonili mrtve stanice te potaknuli proizvodnju kolagena. Ponovite ga jednom tjedno tijekom večeri te obavezno koristite zaštitni faktor.

Pokrenite se
Kretanje pomaže cirkulaciji krvi kroz tijelo, pa samim tim stimulira i proizvodnju kolagena, pomaže kod reduciranja celulita i rješavanja akni. Svega 15-20 minuta kretanja dnevno bit će vam dovoljno.

Uložite u dobru hidratantnu kremu i serum
Koža vam postaje sve više suha s godinama i žudi za kolagenom, elastičnošću i hijaluronskom kiselinom. Budući da vam je barijera kože sve slabija, treba vam što bolja zaštita. Želite staviti barijeru na kožu koja će zadržavati hidratizaciju i dodatno je obogatiti. Pripazite da nema parfema i alkohola i nađite onu koja najbolje odgovara vašem tipu kože.

Foto: Unsplash, Instagram