Jeste li znali da postoji anti-age trening? Vrlo je jednostavan

by | 14 rujna, 2020

Vježbanje vas može učiniti mlađima i to je službeno potvrđeno.

Vježbanjem povećavate razinu mitohondrija u tijelu, koji je, najjednostavnije rečeno – centar snage za svaku stanicu u tijelu. Što je veća razina mitohondrija, stanice bolje produciraju kolagen i vlakna se bolje razgrađuju, zbog čega posljedično izgledamo i mlađe.

Kardio treninzi
Kratki sprintevi po 30 sekundi bolji su čak i od tipičnog kružnog kardio treninga, pa razmislite o treningu kao što je Tabata, od koje ćete se više trošiti i aktivirati tijelo, te aktivaciju mitohondrija. U principu, ključno je kretanje i kardio, koji može udvostručiti razinu mitohondrija u vašim mišićima, što izravno utječe na vašu kožu. Ako vam je Tabata prezahtjevna, već dva do tri puta tjedno vožnja biciklom 30-45 min može pomoći u jačoj produkciji kolagena i osvježiti vašu kožu unutar tri mjeseca. Naravno, ta vožnja ne bi trebala biti lagana, nego kao da odrađujete kardio trening.

Vježbe snage
Bez obzira na to što kardio trening prednjači kada je u pitanju poticanje proizvodnje kolagena, istraživanja pokazuju da tijekom četiri mjeseca konstantnih treninga snage, razina mitohondrije se povećala za 30 posto. Poanta je u tome da imate 10-12 ponavljanja, svaki put s većom težinom i po tri serije, no nemojte se preforsirati ako još uvijek osjećate da ne možete ili ne izvodite vježbe pravilno. Vježbe pomoću utega svakako korak po korak radite uz trenera koji će vam pokazati svaki pokret.

Foto: Matthew LeJune/ Unsplash