Prehrana koja s lica skida 10 kilograma

by | 20 lipnja, 2012

 Američki dermatolog tvrdi da se uz ovaj trodnevni način prehrane, tokom kojega morate konzumirati povrće, bobičasto voće i orašaste plodove, možete pomladiti za 10 godina i postići sjajan i čist mladalački ten.

Nova prehrana djeluje već nakon tri dana, a u zadnje vrijeme je posebno promovira glumica Eva Mendes.

Američki dermatolog dr. Nicholas Perricone vjeruje da konzumacija šećera, soli, alkohola i kave uzrokuje upalne procese na koži, a to potiče starenje.

Tri dana tokom kojih ćete jesti uglavnom povrće, bobičasto voće i orašaste plodove pružiti će vam pregršt antioksidansa i omega-3 masnih kiselina, koje štite membranu oko ćelija kože i pomažu u zadržavanju vode.

Uključeno je i obilno pijenje vode, što je dobro za zdravlje i probavu, a oba faktora utječu na izgled kože.

Trodnevni plan prehrane sastoji se prije svega od lososa, zelenog povrća, bobica i orašastih plodova, koji su puni antioksidansa i hranjivih masnih kiselina. U istom razdoblju se treba odreći šećera, soli, kave, pšenice i vina.

Prvi dan
Prvi dan započinje omletom od tri jajeta. Za ručak pojedite file lososa i šaku bobičastog voća, a za večeru malu zdjelu kuhane zobene kaše. U međuobrocima možete jesti orašaste plodove.

Drugi dan

Nije posebno drugačiji od prvog. Ako ste ovisni o kavi i šećeru, mogli biste biti pomalo nervozni.

Treći dan
I treći dan jedete slično. Na kraju dana mogli biste biti lakši za neka četiri kilograma, a ten bi vam trebao biti čišći. Zbog izbacivanja kofeina nećete imati tako natečeno lice.

Ipak, drugi dermatolozi upozoravaju da za prave promjene na koži trebate provoditi zdraviju prehranu barem šest tjedana. Zbog manjka soli, nakupljanje vode može se naglo smanjiti, ali dugoročno za tri dana neće napraviti dramatične promjene.

Tagovi: