Prehrambena navika prema kojoj Hilary Duff uvijek živi

Poznata glumica obožava zdrave masti

by | 13 svibnja, 2022
Hilary Duff

Uvijek postoje neki stereotipi da je određena hrana “nezdrava”, a osim šećera, najčešće se tu spominju i ulja, poglavito ono biljno. S obzirom na to da je ova ikona Disney Channela postala  zvijezda još kao mlada, Hilary Duff je kroz godine doživljavala puno kritika na svoj izgled. Bilo da joj se govorilo da je bucmasta, bilo da je premršava, no iako se čini da je takva situacija ipak sada rjeđe moguća, Kim Kardashian na Met Gali koja se hvali kako je smršavjela osam kilograma u par tjedana, ipak svjedoči da imamo još puno koraka do toga.

Neovisno o svemu, čini se da na Hilary komentari o izgledu više nimalo ne utječu, kao niti stereotipi toga što je “zabranjena hrana”. Majka troje djece još uvijek nalazi dovoljno vremena za vođenje glumačke karijere, kao i za održavanje odmjerenog i sretnog načina života. U prilogu za Women’s Health objasnila je kako voli svoje tijelo i izvana i iznutra, a to uključuje i izbore prehrane, s jednom navikom kojoj ostaje vjerna. Što se prehrambenih navika tiče, Duff se ne ograničava u hrani. “U ovoj kući jedemo maslac, maslinovo ulje, sol i šećer”, kaže Duff.

Kad je u pitanju balans između života majke i posla, hrana je važna kako bi ona i njezina obitelj bili zadovoljni. Primjerice, njezinoj djeci je dopušteno da imaju poslasticu nakon što pojedu svoje povrće. Prestankom provođenja određenih dijeta koje su poprilično restriktivne pomoglo joj je da sazre kao osoba, fizički, mentalno i emocionalno. Zapravo je dokazano da dugotrajno ograničenje hrane nije održivo ni za jednu osobu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff)

Prema istraživačima s UCLA, studije pokazuju da čak i ako ste probali restriktivnu dijetu i izgubili na težini, na kraju biste je ponovno dobili ubrzo nakon što ste završili s dijetom. Istraživači su također objasnili da postoje dokazi koji upućuju na to da je uzastopno gubljenje i dobivanje na težini povezano s krvožilnim bolestima, moždanim udarom, dijabetesom i promijenjenom imunološkom funkcijom. Restriktivna dijeta povezana je s nanošenjem štete ljudima na više načina, uključujući negativan utjecaj na mentalno zdravlje.

Budući da su vaše fizičko i mentalno zdravlje međusobno isprepleteni, važno je napomenuti da ako ne hranite svoj organizam kako treba, to će utjecati na vas na svima razinama. A i da ne spominjemo kako može dovesti do smanjenja brzine metabolizma, kao i potencijalno dovesti do poremećaja prehrana.

Umjesto da se ograničavate, pokušajte napraviti plan sa svim vrstama hrane koju volite, slušajte svoje tijelo i pažljivo ga tretirajte te se usredotočite na kvalitetu hrane koju jedete!

 

Foto: Frazer Harrison/Getty Images