Tražite stručnjaka dermatologije ili interne medicine? Za ovu polikliniku svi imaju samo riječi hvale

Razgovarali smo s prim. dr. sc. Gaby Novak-Bilić, dr. med. spec. dermatovenerologije o uslugama koje nudi Poliklinika BINOVA

by | 5 lipnja, 2023
pregled madeža

Poliklinika BINOVA osnovana je nakon dugogodišnjega kliničkog iskustva, kad je prim. dr. sc. Gaby Novak-Bilić, dr. med. spec. dermatovenerologije odlučila utemeljiti društvo te preko privatne prakse razvijati i provoditi svoje zamisli o suvremenom pristupu i radu s ljudima koji imaju razne dermatovenerološke probleme. O uslugama koje nudi ovaj vrhunski tim razgovarali smo s prim. dr. sc. Gaby Novak-Bilić.

Tko čini stručni tim Poliklinike BINOVA?

Stručni tim iz područja dermatovenerologije činimo kolegica Sandra Stanić Duktaj, zadužena za dermatokirurgiju i dermatološku onkologiju, te ja kao osnivačica Poliklinike. Bavim se općom dermatovenerologijom iako sam magistrirala iz područja dermatološke onkologije, a doktorirala iz područja alergologije. Volim raditi i dječju dermatologiju, a posebno problematiku kroničnih rana.

U području interne medicine naš tim čine dr. sc. Marija Marković s bogatim iskustvom u kliničkoj praksi te dr. Ana-Marija Šola, koja se usko bavi post-COVID bolesnicima, astmom i kroničnom opstruktivnom plućnom bolešću (KOPB). Područje interne medicine pojačali smo kardiologijom gdje nam se pridružio kolega Siniša Roginić, subspecijalist kardiologije. Brigu za mentalno zdravlje i psihijatriju prepustili smo dr. Silviji Topić Lukačević, dr. Antoniji Vuk te dr. Andreju Proševu. Njihova stručnost, kliničko iskustvo, subspecijalistički psihoterapijski i topli pristup rezultirali su velikim interesom i povjerenjem naših pacijenata. Također, važni članovi našeg tima su Tea Lukačić, mag. psihologije, koja obavlja psihološka testiranja i savjetovanja, te Nikolina Mandušić, naša dipl. med. sestra. Bitan član tima zadužen za organizaciju je moj suprug, Augustin Bilić, dipl. ing., koji je okrenuo novu stranicu u svojoj karijeri te preuzeo ulogu odgovorne osobe za administraciju i logističke aktivnosti u radu Poliklinike.

prim. dr. sc. Gaby Novak-Bilić, dr. med. spec.

Prim. dr. sc. Gaby Novak-Bilić, dr. med. spec. dermatovenerologije

Po čemu se Poliklinika BINOVA razlikuje od drugih srodnih klinika?

Poliklinika BINOVA odlikuje se individualnim i stručnim pristupom sa zajamčenom diskrecijom te toplinom u pristupu svakom pacijentu. Želim istaknuti da uvijek stojimo na raspolaganju našim pacijentima, dostupni smo za savjete i pomoć i izvan dogovorenih termina, bilo putem e-maila ili društvenih mreža, što naši pacijenti jako dobro znaju i cijene.

Koje vrste usluga nudi Poliklinika?

dermatologiji nudimo preglede za sve uzraste, dermatoskopiju, alergološku obradu, pregled i liječenje spolnih bolesti, kroničnih rana i problema s cirkulacijom, estetske tretmane (medicinsko čišćenje lica, kemijske pilinge, microneedling, mezoterapiju…).

pulmologiji nudimo pregled pulmologa sa spirometrijom, ventolinski test, alergološko testiranje, dok kod kardiologije nudimo pregled kardiologa s EKG-om, UZV srca, Doppler krvnih žila gornjih i donjih udova. Uz sve navedeno, spomenimo i savjetovanje psihijatra, on-line psihoterapiju, psihološka testiranja i savjetovanja.

Kako to da ste odlučili u ponudu uvrstiti i usluge specijalista psihijatrije?

Ponekad se u životu nađemo u situaciji kad nismo u mogućnosti sami pronaći izlaz iz problema. Tada nam je potreban diskretan razgovor, bez osjećaja nelagodnosti, a to je uloga privatnog psihijatra koji će sigurno pružiti punu pažnju te stručnu pomoć svakome kome je to potrebno. Mentalno zdravlje važan je faktor za cjelokupno zdravlje. Otvaranjem mogućnosti online psihoterapije pružili smo našim pacijentima mogućnost da iz udobnosti svoga doma mogu razgovarati sa svojim psihoterapeutom.

binova

Koje biste preglede i tretmane preporučili kao prevenciju u periodu prije ljeta?

Prije ljeta svakako preporučujemo pregled madeža cijelog tijela. Svake se godine rado odazovemo i sudjelujemo u javnozdravstvenim akcijama pregleda madeža. Odvajanje malo vremena i dolazak na pregled odluka je koja vam može spasiti život.

Što je najvažnije znati kad je riječ o zaštiti i njezi kože tijekom ljeta?

Dolaskom ljeta, volimo podsjetiti pacijente na nužnost fotoprotekcije. Uvijek naglašavam pacijentima da sunce nije samo kad smo na moru već je sunce prisutno u našim svakodnevnim aktivnostima. Naglasila bih da ljeti nije preporučljivo raditi zahvate na koži, bilo operativne, bilo one kozmetičke te da se osobito moramo brinuti o najmlađima jer ne smijemo zaboraviti da je dječja koža najosjetljivija.

Foto: PR