Top tri Instagram plaže koje želimo posjetiti ovog srpnja

by | 4 srpnja, 2023
plaže na jadranu

Ako sanjarite o tirkiznim vodama, predivnom suncu  i beskrajnom opuštanju na pješčanim obalama, Hrvatska je destinacija koju trebate staviti na vrh svoje liste putovanja.

Međutim, to već i znate. Ali kako od velikog izbora plaža koje možete posjetiti diljem Jadrana odabrati baš onu koja će vam ostati zauvijek u sjećanju?

To i nije tako teško jer se kod nas uistinu mogu pronaći spektakularne plaže koje mame posjetitelje iz cijelog svijeta.

Bilo da ste zaljubljenik u mir i tišinu, avanturistički duh koji traži nova iskustva ili jednostavno želite uživati u bezbrižnom odmoru, Hrvatska ima nevjerojatnu raznolikost plaža koje zadovoljavaju svačiji ukus.

I ono što je najljepše, svaka od njih ima posebnu čar i ono baš nešto za stvaranje savršene fotografije za uspomene! Odabrali smo tri lokacije koje bismo rado posjetili ovog srpnja.

Pročitajte: 5 manje poznatih mjesta koje morate posjetiti na otoku Braču 

Plaže na Jadranu koje želimo posjetiti

Zlatni rat, Bol na Braču

Na otoku Braču, nedaleko od mjesta Bola, smjestila se plaža Zlatni rat – vjerojatno najpoznatija plaža na Jadranskom moru.

Pješčana obala bijelog šljunka okružena je bujnom borovom šumom koja pruža prirodni okvir ovome rajskome mjestu. Kristalno plitko tirkizno more polako prelazi u dublje nijanse Jadrana. Ono što čini Zlatni rat još zanimljivijim jest njegova promjenjiva forma, koja se lagano mijenja pod utjecajem struja i valova.

Plaža Zlatni rat udaljena je samo 2 kilometra od Bola, i do nje se može stići automobilom ili uživati u laganoj šetnji uz more koja traje oko 20 minuta.

Tijekom ljetnih mjeseci, postoji mogućnost korištenja malog turističkog vlakića ili turističkih brodova koji polaze iz luke Bola.

Plaža Punta Rata, Brela

Na zaštićenom području u Brelima nalazi se jedna od najljepših šljunčanih plaža svijeta. Ova prirodna ljepota, obavijena bujnom borovom šumom, privlači pažnju svjetskih medija i putnika.

Godine 2004. američki časopis Forbes uvrstio je ovu plažu među deset najljepših na svijetu, ističući je rame uz rame s poznatim plažama poput Copacabane, St. Tropeza, Coste del Sol te egzotičnih destinacija poput Balija, Antigve i Maldiva. Također, 2014. godine, američki portal The Huffington Post proglasio je Brela destinacijom iz snova.

Jedan od najprepoznatljivijih simbola Brela jest Kamen Brela, velika stijena obrasla borovima i jedan od najomiljenijih motiva za fotografiranje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zsuzsi M. (@mosuzann)

Duboka draga, Vrsi, Zadar

Vrsi, udaljeni oko 20-ak kilometara od Zadra, mogu se pohvaliti svojom 34 kilometara dugom obalom, koja obiluje raznolikim plažama – od pješčanih i šljunčanih do stjenovitih. Među njima se ističe i prekrasna plaža Duboka draga, koja sve više dobiva popularnost zahvaljujući društvenim mrežama, a posebice Instagramu.

Ova šljunčana plaža je skrivena u dubokim stijenama, a do nje vodi slikovita makadamska cesta duga otprilike jedan kilometar. Unatoč svojoj osamljenosti, Duboka draga ima poseban šarm jer se nalazi na samo deset minuta hoda od centra Vrsi. Nedavno je na plaži otvoren i beach bar, gdje možete pronaći osvježenje, no to je jedini sadržaj koji se ovdje nudi. A upravo je zbog toga i posebna!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Nowacka (@majanowacka69)

Foto: Instagram, Julia Lavrinenko iStock/Getty Images Plus via Getty Images