Pecivo s hrenovkama i parmezanom

by | 2 veljače, 2015
pecivo
Sastojci:
  • 550 g brašna
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1,5 dl mlijeka
  • 40 g parmezana
  • 25 g kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 jaje
  • 10 hrenovki
  • suezma po želji

Priprema:
1. U malo mlakog mlijeka razmrviti kvasac sa žličicom šećera i brašna i ostaviti ga da se digne.
2. Za to vrijeme pomiješati polovinu pripremljenog brašna sa kiselim vrhnjemi parmezanom, dodati sol i dignuti kvasac.
3. Zatim postepeno i naizmjenice dodavati preostalo mlijeko i brašno dok se ne umijesi glatko tijesto koje se odvaja od prstiju.
4. Tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom da se digne.
5. Dignuto tijesto izvaljati valjkom na pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik debljine 7 mm.
6. Narezati na pravokutnike 7×8 cm.
7. Hrenovke prerezati napola, tako da se od jedne hrenovke dobiju dvije manje.
8. Na kraj svakog pravokutnika staviti hrenovku, a gornji dio zasijeći na više mjesta pa umotati.
9. Na isti način oblikovati još rolica, pa ih poredati završecima okrenutim prema dolje u lim obložen papirom za pečenje.
10. Premazati umućenim jajetom i posuti sezamom po želji.
11. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta.

 

Izvor: Pošalji recept