Ovo su četiri najopasnije poze za seks

by | 1 ožujka, 2016

Ovo su četiri najopasnije seksualne poze koje bi trebalo izbjegavati, ili ih barem koristiti s dozom opreza…

ThinkstockPhotos-506756398

Ozljede tijekom seksa poprilično su rijetka pojava, ali ipak se znaju dogoditi i uglavnom su ozbiljne. “Do ozljeda najčešće ne dolazi zbog toga kako, već gdje vodite ljubav”, kaže dr. Debby Herbenick, autorica knjige Great in Bed.

Neka mjesta i poze jednostavno su opasnije od drugih, pa mogu utjecati na rizik od ozljede i dovesti čak i do “slomljenog penisa”.

1. Kuhinja

Muškarac stoji na prstima, dok žena sjedi na kuhinjskoj radnoj površini ispred njega. Ako muškarac promaši metu i nacilja previsoko ili prenisko, može udariti preponsku kost ili radnu površinu i zaraditi penilnu frakturu.

2. Lopta za vježbanje
Seks na ovakvoj lopti može vas zaista uzbuditi, ali budite oprezni. Dr. Herbenick naglašava da su prijelomi penisa česti u bilo kojoj seks-pozi u kojoj penis u potpunosti izlazi iz vagine i onda ulazi natrag.

3. Kaubojka s naginjanjem unatrag

Muškarac leži na leđima, a žena sjedi na njemu. Standardno. Ali problem nastaje kada se žena, umjesto da se nagne prema naprijed i drži ruke na prsima partnera, naginje jako unatrag. Penis se u ovakvim slučajevima pritiska može istegnuti, što s vremenom može dovesti do Peyroniejeve bolesti i savijenog penisa u erekciji. To može seks učiniti nemogućim.

4. Stojeća misionarska poza

Muškarac u potpunosti drži ženu, naginje se unatrag i savijanjem koljena ženu diže i spušta na svom penisu. Ovakve akrobatske poze mogu dovesti do problema s leđima kod muškaraca, a uvijek postoji i rizik gubitka ravnoteže i pada.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock