Vježbe kojima ćete poboljšati svoj trening, potrošiti više kalorija i izgraditi izdržljivije mišiće

by | 24 svibnja, 2020

Trčanje može dosaditi. Riječ je o kardio treningu koji je izvrstan jer je svima dostupan i besplatan, ali ako ne mijenjate rute ili nemate društvo, možda ćete brzo odustati.

Rezultati za vaše tijelo i mentalno zdravlje neće izostati ako ste dosljedni i uporni, no ako ste nestrpljivi, postoji način da do njih stignete brže i začinite svoju rutinu.

Tijekom sljedećeg odkaska u park gdje trčite, ugradite ove tri vježbe u rutinu, kako predlaže časopis Men’s Health. One prže kalorije, jačaju kondiciju i grade izdržljive mišiće.

1. Hodajući iskoraci (100 metara)

Stanite uspravno pa napravite korak unaprijed i spustite se u duboki čučanj tako da vam koljeno stražnje noge gotovo dodiruje pod. Podignite se u uspravan položaj pa napravite isti postupak drugom nogom. Hodajuće iskorake radite 100 metara.

2. Čučanj iz skoka (20 ponavljanja)

Obje ruke stavite iza glave i stanite uspravno. Stisnite kukove i spustite se u puni čučanj, a onda napravite eksplozivan skok u zrak. Skočite što je više moguće pa ponovite 20 puta.

3. Sprint (100 metara)

Sto metara nije velika udaljenost, ali dovoljno je da razbijete monotoniju. Podižite visoko koljena dok trčite sprint i koristite ramena. Nakon 100 metara, vratite se iskoracima.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by Jonathan Borba from Pexels