Ovaj jednostavan trik učinit će vaš plank neusporedivo učinkovitijim

by | 14 ožujka, 2021
plank

Poznata fitness trenerica podijelila je svoju tehniku izvođenja planka.

Kad je riječ o vježbama za cijelo tijelo, nema sumnje da se plank nalazi na samom tronu najučinkovitijih vježbi. Ovaj izdržaj “budi” i aktivira mišiće cijelog tijela te čini trup čvršćim, što ima pozitivan utjecaj na kralježnicu i cjelokupno držanje.

Razmišljate li pak o tome kako plank učiniti još učinkovitijim, posebno ako već neko vrijeme imate osjećaj da stagnirate tijekom izvođenja ove vježbe (ili vam je postala pomalo dosadna), poznata fitness trenerica Kayla Itsines nedavno je na svom Instagram profilu podijelila trik koji bi vam mogao biti od koristi. (Pročitajte: Dosadio vam je običan plank? Isprobajte ovu zabavnu verziju od koje će vam mišići “gorjeti”)

Kayla je odgovorila na pitanja o tome kako treninge (osobito one koji uključuju plank) učiniti još učinkovitijima te je podijelila video u kojem objašnjava tehniku koja njoj koristi. Trenerica je u videu pokazala način na koji sama izvodi plank, a “trik” kojim se koristi odnosi se na disanje, odnosno na fokusiranje na pravilno disanje. Dok se nalazite u poziciji planka, “udahnite kroz nos, a dok izdišete na usta, činite to vrlo snažno”, objasnila je Kayla. U videu u kojem Kayla demonstrira ovu tehniku možemo vidjeti kako se njezini trbušni mišići naprežu tijekom izdisanja kroz usta, što je i sama potvrdila izjavivši kako je njezin trup aktiviran.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli KAYLA ITSINES (@kayla_itsines)

Usmjeravanje pažnje na dah, čak i tijekom izvođenja teških vježbi kao što je plank, ne samo da će olakšati vježbu nego će i pomoći osigurati vašim mišićima kisik koji im je potreban. Stoga se sljedeći put, umjesto da zadržavate dah tijekom izvođenja planka (što se događa veoma često), pokušajte koncentrirati na disanje jer će to dodatno aktivirati vaš core. (Pročitajte: Ubojica za core: Sophia Bush pokazala je kako izvući maksimum iz bočnog planka)

Foto: gorodenkoff/Getty Images via Guliver