Otok sreće: Četiri plaže otoka Raba koje očaravaju

by | 25 lipnja, 2022
pudarica beach rab

Jedno je sigurno – svaki od naših otoka na Jadranu poseban je sam po sebi. I teško je izdvojiti bilo kojeg kao najljepšeg jer se u baš svakom kriju posebne čari, plaže i mjesta koje valja posjetiti. Ovog puta, ipak smo odlučili izdvojiti otok Rab – otok s najviše pješčanih plaža na Jadranu, a nazvan i otokom sreće! Ovaj naziv dali su mu još stari Rimljani – “Felix Arba”, i doista se može potvrditi da je poseban. Ugodna mediteranska klima i zrak, raznolike plaže – pješčane i šljunčane, pa sve do kamenih ulica.

Rab je upravo zbog kristalno čistog, toplog i plitkog mora idealna destinacija za cijelu obitelj. Ovdje svatko može pronaći svoju idealnu plažu ovisno o vlastitim željama – nudističke, plaže za pse, za obitelji…. S otprilike 2600 sunčanih sati godišnje – što je samo devet oblačnih dana tijekom leta, Rab je savršeno mjesto za odmor. Temperature sežu od 8 do 17 °C u travnju, pa sve do 17-28 °C u srpnju i kolovozu, uz prosječnu temperaturu mora od 25 °C.

Najvažniji je podatak da je Rab otok s obiljem vode. Zato slobodno pijete vodu umjesto da ju kupujete u plastičnim bocama.

Pročitajte: Ove godine obavezno posjetite jedinu pješčanu plažu u kornatskom otočju

Rajska plaža

Najveća i najpoznatija pješčana plaža u Loparu je Rajska plaža. Prostire se u dužini od gotovo dva kilometra i nudi najrazličitije turističke sadržaje. Nagrađena je “Plavom zastavom” zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti. Smještena je i na CNN-ovu listu “Top 100 svjetskih plaža”.
Kupačima se nudi obilje sadržaja, od odbojke na pijesku do tobogana, parasailinga i zabava na plaži. Na Rajskoj plaži pronaći ćete nizove ležaljki sa suncobranima, baldahine za ljenčarenje udvoje, više beach-barova i cocktail-barova te ugostiteljskih objekata za ručak i večeru ili fast-food zalogaja za okrepu tijekom dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by she / her (@sestraspov)

Sahara

Na tridesetak minuta hoda od Rajske plaže nalazi se Sahara, prekrasna pješčana plaža. Nije riječ o pustinji, nego o najpoznatijoj nudističkoj plaži u Loparu. Plaža je pješčana, obrasla sitnim raslinjem, a ima i malo hladovine. Do Sahare možete doći pješke, označenim i uređenim stazama, pretežno kroz šumu i makiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kvarner4You (@kvarner_4_you)

Pudarica

Plaža Pudarica odlikuje se finim pijeskom i čistim morem, a do nje se može doći automobilom ili čamcem. Nalazi u turističkom mjestu Barbat na otoku Rabu. Pudarica je šljunčana plaža s blagim ulaskom u more što izrazito pogoduje obiteljima s malom djecom, a iznad plaže nalazi se borova šuma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eric (@eric_x89)

Kampor Mel

Mel je pješčana plaža u Kamporu, poznata po vrlo sitnom pijesku. Do nje se lako dolazi morskim putem ili automobilom, a nudi veliko parkiralište s restoranima i barovima, što je čini omiljenom među obiteljima. Od sportskih sadržaja na raspolaganju su trampolin i igrališta za odbojku, a također je moguće unajmiti ležaljke. Plaža ima i poseban ulaz za osobe s posebnim potrebama, a južni dio je rezerviran za kućne ljubimce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Szabolcs Szalai (@szalai.sz)

Pročitajte: 5 manje poznatih mjesta koja morate posjetiti na otoku Pagu 

Foto: Instagram, @apartmentsmartina7