Otok Pag skriva najljepšu trail stazu na Mediteranu koja zove na avanturu

Life on Mars: avantura na dlanu

by | 25 srpnja, 2022
life on mars

Ako ste ljubitelj aktivnog odmora i planinarenja, bez čega ne može proći nijedan vaš godišnji odmor, svakako se ove godine zaputite na otok Pag i isprobajte čuvenu i poznatu Life on Mars, pješačku i treking stazu. Za nju se govori da je najljepša trail staza na Jadranu, ali i na cijelom Mediteranu. Staza počinje u mjestu Metajna, 12 kilometara udaljenoj od Novalje. Duga je ukupno 15 kilometara, a sami možete odabrati kojim smjerom želite ići, to jest koju udaljenost želite proći.

Ono što najviše fascinira kod ove trail staze jest to da prolazi najogoljenijim dijelom otoka Paga. A upravo je u tome i čar jer pruža sasvim novo iskustvo. Iskustvo za kojim teže svi planinari, a to je da osjete pomicanje granica i svoju snagu, slobodu. Dakle, možete odabrati put kojim želite prolaziti – od četiri, sedam, 12 ili 15 kilometara.

Ova destinacija Paškog otočja poznata je i izvan granica Hrvatske, a osvojila je i outdoor priznanja. Svatko tko dođe jednom ovdje, sigurno će se vratiti jer pruža posebnu čar i pogled kakvog ćete rijetko gdje naći. A uostalom, samo ime Life on Mars govori koliko je bitno da je osjetite, da uživate u prekrasnim plažama i uvalama koje su tamo te da napunite baterije sami ili u društvu.

Više informacija o rutama i točne detalje pronađite na službenim stranicama.

Pročitajte: Top tri proljetne planinarske destinacije u Hrvatskoj

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daria Bedeniković (@da_riab)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tena Misin (@tenaem)

Foto: Instagram, naslovna: @hiking.croatia