Osoba A, predstavite se

by | 3 listopada, 2012

Log in, pisalo je. Oklijevala sam… Ako se ulogiram i zaveden rođenog muža, alijas Broja Jedan, koji je negdje na mreži i čeka da mu se javi ‘’ženska osoba, raspoložena za razgovor i druženje, do trideset godina…’’, i koji ne zna da se iza nicka Candy, krije nitko drugi nego njegova Duda…? Mislim, što ću postići? Ako se Broj Jedan zaljepi na Candy, Duda će poludjeti. Ako se Vlado, nekim čudom, i ne primi na Candy – Duda će svejedno opet poludjeti, jer joj je muž, u čiju ljubav nije sumnjala – u potrazi za cyber avanturom…? Znači, poludjet ću svakako, samo je pitanje – koliko. Pa, otprilike onoliko koliko on daleko bude spreman da ide u potrazi za tom      ‘’raspoloženom za razgovor’’.

Log in, blinkalo je. Ok, pomislila sam. To je to. Nema tu što. Idemo do kraja. Dudo, hrabrila sam se, sad ili nikad. Candy, napisala sam. Enter. Broj Jedan je već bio online. A meni ovamo priča kako se ubija od posla…? Aha, evo, vidim… Što ću sad, pomislila sam. Kako se zavode tipovi…? Ovo nije bilo kad sam ja bila mala. Chat…? Ok. Zdravo, napisala sam u mali ekrančić u uglu ekrana. Možda sam trebala napisati ĆAO? Zdravo je nekako staromodno… Onda sam brže bolje dodala smajlić. Enter.

Zdravo, uzvratio mi je. Kako si, nastavila sam tipkati. Ok, rekao je. Što radiš, pitala sam. Dosađujem se na poslu. Malo je nedostajalo da napišem ‘’Što ti radi žena? Kako Beba?’’ ali sam se suzdržala. Ipak, morala sam saznati koliko daleko je zaista spreman ići. A ti, upitao je. Ništa, rekla sam. I ja se isto… dosađujem. Sram te bilo, kretenu jedan pokvareni, je l’ treba srce da mi stane…? Vidiš li na kakve sam niske grane zbog tebe spala, vlastitog muža…?!

Candy, pa da se dosađuje? To ne ide – napisao je. Osjetih kako me podilaze žmarci. Nemoj da ti Candy sad dođe tamo, pomislila sam. Ipak, ostadoh dosljedna sebi. Pa eto, i Kendi ponekad ima svoje minute, odgovorih. Tko te naljutio? Kreten od muža, ispalih. Bit će da muževi i nisu tako pouzdana kategorija, kao što se priča. Ti nisi oženjen…? Nisam. I nisi pomislila sam, od danas se smatraj razvedenim. Kako to…? Tako, još nisam našao onu pravu… Baš mi te žao. Pa, nađe li se što, ovako, na netu? Ništa posebno, tu i tamo, uleti ponešto, ali ništa ozbiljno. Uletjeti će tebi štikla u glavu, samo kad mi dođeš kući, manijače.

Pa dobro, ako budeš bio uporan…tko zna, možda ti se i posreći. Možda si baš ti ta koju sam čekao cijeloga života…? Smajlić. Možda i jesam. Vidjet ćeš ti svoga Boga kad te ja dočekam… Hej, ti baš se znaš udvarati… A tek sam počeo… To ti misliš da si tek počeo. Završio si, stari moj, za sva vremena. Više od ovog mi ne treba, dovoljno sam vidjela. Duga je noć, napisala sam. Meni se ne spava. Smajlić. Ni meni, napisao je. Ni tebi? Sad ti se ne spava, džukelo jedna, a meni ovde na trosjedu zaćoriš u pola devet. Mrtav sam umoran, Dubravka… Aha, kad bi se lagali.

 

Gdje ti je muž, pita me Broj Jedan. Radi. U ovo doba…? Što ćeš, taj više voli svoj bijedni posao nego mene. Šteta. Ne zna što propušta. Ja, da imam takvu ženu, ne bi’ ni pomišljao da radim. Zapamti što si rekao. Može li  se ovo nekako snimiti…? Čisto da imam za kasnije…? A tvoja žena? Nemam ženu. Jesi li siguran? Milijun posto, zašto pitaš? Onako, mislim, ovdje ste svi neoženjeni. Dok se ne dokaže suprotno. Oprosti, netko mi zvoni. Mora da je Goga. Ne može izdržati, vještica jedna. A lijepo sam joj…. Vlado…?! Otkud ti…?!

Kako ‘’otkud ja’’? Pa došao. Znam, ali… zar…ti… nisi….? Mislim, nisi na poslu…? Kao što vidiš – nisam. Ali…?! Ti jesi na poslu, trebao bi biti na poslu… Jer ako ti nisi na poslu, ko je onda Broj Jedan? Kakav broj jedan, Dudo, helouuuu…? Jesi ti pila nešto, što ti je..? Nije mi ništa, kažem i panično pritiskam esc na tastaturi. Log off, log off… molim te, ugasi se… Opet si nešto zeznula na kompu…? Ma, neeeee…. igrica blokira, ništa ozbiljno. Vlado… Molim… Jesi li ti Broj Jedan? Jesam li ja što…? Ništa, dušo, zaboravi.