Od rane menopauze može vas spasiti i samo jedan seks tjedno

by | 29 siječnja, 2020

Žene koje su seksualno aktivne na tjednoj bazi imaju 28 posto manje šanse za ranom menopauzom od onih koje su seksualno aktivne na mjesečnoj bazi, kako prenosi Mirror.co.uk. Pojam seksualna aktivnost uključuje snošaj, oralni seks ili masturbaciju, a manjak ovih stvari, tvrde stručnjaci, tjeraju tijelo da svoje resurse troši negdje drugdje jer je ovulacija, očito, uzaludan proces.

Megan Arnot, autorica ovog istraživanja rekla je: “Ako se žena ne seksa i nema šanse za trudnoćom, tijelo bira da ne investira u ovulaciju jer je uzaludno. Odluči investirati u nešto drugo, kao što je snaga za brigu o unucima.”

“Menopauza je prije svega mjera koja smanjuje reproduktivni sukob između različitih generacija žena, kako bi potaknula žene da investiraju u brigu o drugoj generaciji djece.” Grupa žena ispitana je o svojim seksualnim navikama, a tijekom 10 godina 1324 žena iskusilo je menopauzu u 52. godini. One koje su imale odnose barem jednom tjedno smanjile su za 28 posto ranu menopauzu, a one koje su se seksale na mjesečnoj bazi za 19 posto.

Foto: Unsplash

IZVOR: VECERNJI.HR