Squoval, stiletto ili badem: odaberite oblik koji najbolje odgovara vašim noktima

Od klasike do Instagram trendova

by | 10 svibnja, 2023
Popularni oblici noktiju

U posljednje vrijeme u trendu su mnogi različiti oblici noktiju, od klasičnih četvrtasti i ovalnih do stiletto ili takozvanog coffin oblika noktiju, da navedemo samo neke.

Pronalaženje savršenog oblika nokta više nije toliko jednostavno, a važno je jednako kao i odabir nail art dizajna i boje laka za nokte. Kako ističu stručnjaci, ne pristaju svi oblici noktiju svim duljinama i svakom nail art dizajnu. Uzmimo za primjer squoval nokte – taj oblik najbolje pristaje kratkim noktima, dok stiletto i coffin, s druge strane, bolje odgovaraju dugačkim noktima.

Kako biste saznali koji oblik najbolje odgovara vašem prirodnom obliku i duljini nokatne nokta, raščlanjujemo sve trenutačno popularne vrste manikura, od klasičnog kvadrata do trendovskog stiletto oblika.

Četvrtasti oblik noktiju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MELOO_NAiLS (@meloo_nails)

Četvrtasti oblik je bezvremenski oblik noktiju koji nikad ne izlazi iz mode. Karakteriziraju ga ravni rubovi i uglati kutovi koji stvaraju onaj chic “kockasti” oblik koji je bio vrlo popularan 90-ih godina.

Kome pristaje ovaj oblik noktiju?

Četvrtasti oblik noktiju dobro funkcionira i na dugim i na kratkim noktima. No posebno lijepo pristaje osobama koje imaju širu ploču nokta jer vizualno izdužuje nokte.

Okrugli oblik noktiju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glittr (@glittr)

Još jedan klasični, zaobljeni oblik nokta vratio se ove godine u modu. Ovaj je oblik savršen za svakoga tko preferira prirodniji izgled noktiju. Kao što mu naziv govori, ovaj oblik je okrugao i prati prirodnu krivulju vrhova prstiju.

Kome pristaje ovaj oblik noktiju?

Ovaj oblik najbolje pristaje kratkim noktima i odličan je odabir za one žene koje vole praktičnost i jednostavnost. Za sofisticiran izgled, uparite ga s nude nijansama u trendovskoj manikuri takozvanih mliječnih noktiju.

Squoval

Ako se ne možete odlučiti između četvrtastog i ovalnog, onda je squoval savršen odabir za vas. Ovaj oblik nudi najbolje od oba svijeta – čiste linije četvrtastih noktiju i mekoću zaobljenih rubova.

Kome pristaje ovaj oblik noktiju?

Ovaj miks kvadrata i ovala pristaje svima bez obzira na duljinu nokta, a posebno laska ako preferirate da su vaši nokti kratki.

Nokti u obliku badema

Otkako je supermodel Hailey Bieber objavila sliku svojih glaziranih noktiju u obliku badema, ovaj je stil manikure sve popularniji. Oblik noktiju koji podsjeća na badem dat će vašim rukama elegantan i ženstven izgled.

Kome pristaje ovaj oblik noktiju?

Ovo je vrlo svestran oblik noktiju jer pristaje gotovo svima, a najljepše izgleda na dugačkim noktima.

Coffin oblik noktiju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessie (@new.century.nail)

Zahvaljujući Lizzo, Kylie Jenner i Rihanni, takozvani coffin oblik noktiju (jer svojim izgledom – kombinacijom badema i kvadrata – podsjećaju na lijes) u posljednje su vrijeme sve traženiji. Za dramatičan izgled svoje manikure, ovo je oblik noktiju koji trebate odabrati.

Kome pristaje ovaj oblik noktiju?

Jedinstveni coffin oblik noktiju najbolje izgleda na dužim noktima i sa zanimljivim nail art dizajnom.

Stiletto oblik noktiju

Ako stvarno želite upečatljivu manikuru, odlučite se za oštar stiletto oblik. Ovaj oblik karakteriziraju jako dugački nokti sa šiljastim vrhom.

Kome pristaje ovaj oblik noktiju?

Svatko tko voli dramatičan izgled noktiju i nail art obožavat će stiletto oblik noktiju. Ali ovaj odabir definitivno nije najpraktičniji i zahtijeva redovito održavanje.

Pročitajte: Imate kratke nokte? Svidjet će vam se talijanska manikura

Foto: @gelpolish_bar