Imate kratke nokte? Svidjet će vam se talijanska manikura

Idealna za četvrtaste nokte

by | 21 srpnja, 2022
Manikura za kratke nokte

Ako su vaši nokti kratki – četvrtastog oblika – sigurno će vas razveseliti otkriće talijanske manikure. Ova manikura, koja je trenutačno omiljena kod stručnjaka za nail art, vizualno produljuje vaše nokte čineći ih izduženijim i elegantnijim.

Ključ talijanske manikure u nešto je drukčijem nanošenju laka za nokte tako da se stvori iluzija duljine. Za talijansku manikuru uglavnom se koristi lak za nokte u jednoj boji ili francuska manikura.

Kako napraviti talijansku manikuru

Trik je u tome da prije lakiranja noktiju, nježno potisnete pokožicu kako biste lakom mogli prikriti cijelu duljinu ploče nokta. Kod lakiranja morate se približiti pokožici što je više moguće bez dodirivanja kože, a zatim povući okomitu liniju duž nokta, ostavljajući sa svake strane tanki razmak između ruba nokta i laka. Zbog užeg premaza nokti se doimaju dužima. Jednostavno, zar ne?

@thehotblendofficial Italian Nail Paiting Technique 🇮🇹🫶#buildergel #biab #gelnails #nailtech ♬ Sky Aesthetic – Tollan Kim

 

Talijanska manikura najbolje pristaje osobama s kratkim, četvrtastim ili djelomično četvrtastim noktima. Kako još možete vizualno produljiti svoje nokte, inspirirajte se idejama za manikure za kratke nokte.

Pročitajte: Ljeto na noktima: 6 jednostavnih manikura koje možete isprobati kod kuće ili u salonu

 

Foto: Pexels/Karolina Grabowska