Moj self-care dnevnik: Dora Predojević o razgovorima sa sobom

by | 22 lipnja, 2020

U vrijeme kad se fokus uvelike okreće na sve drugo, a najmanje na nas same, zapitali smo se što zapravo na svakodnevnoj bazi radimo sami za sebe?

Koliko se zapravo volimo i pazimo? Koliko smo nježni prema sebi? Koliko si oduška dajemo? Odgovore na sva ova pitanja osim nas samih, pitali smo i žene iz našeg okruženja, koje su zaposlene poduzetnice, kreativke, majke, studentice, i život im se sastoji većinom od gomile obaveza, a manje od predaha, odnosno vremena koje si daruju. Influencerica i poduzetnica, Dora Predojević, odgovorila nam je na šest pitanja koja nam svima mogu biti izrazito korisna, a kako izgleda njezina self-care rutina, pročitajte u nastavku.

Što je nešto što radiš za sebe svakog dana “iznutra” i “izvana”?
Puno razgovaram sa sobom (nadam se ne naglas). Često se znam “odvojiti” od tijela i trudim se sagledati sve što radim i svaku situaciju onoliko objektivno koliko mogu, i to mi zna pomoći da dobijem realniji uvid u situaciju. Iako, smatram da bih trebala malo “stati na loptu” i definitivno raditi više stvari za sebe budući da sam jedna od onih ljudi koja ne zna ništa polako, osim možda ispijati kavu, kod mene je ili sve ili ništa.

Što doprinosi tvom psihičkom i fizičkom napretku?
Kao što sam već spomenula, mislim da je važno prepoznati kad je dosta, dosta posla, dosta loših odnosa, dosta stresa i negative. Ja kad to osvijestim, onda se trudim odvojiti vremena za sebe i posvetiti se stvarima koje volim, obitelji, čitanju, sportu, i spavanju na kraju krajeva – nečem što često znam zanemariti. Moram priznati da mi nedostaje karantena, tu sam se baš dobro odmorila!

Što je prva stvar koju napraviš za sebe ujutro kad ustaneš?
Voljela bih reći da sam toliko disciplinirana da radim doručak i pijem dugu kavu, kod mene je uglavnom uvijek strka ujutro, ali nikad ne propuštam dugo tuširanje, vrati me u život, i volim se osjećati čisto i njegovano – bez toga ne napuštam stan.

View this post on Instagram

I speak Corn language ? #love #weekendgetaway

A post shared by Dora Predojevic (@dorica505) on

Koja je zadnja stvar koju napraviš za sebe navečer prije spavanja?
Uvijek se volim “odmoriti”, to jest, da sam ne znam koliko umorna, volim imate barem 15-ak minuta za sebe, ili uz najdražu seriju ili barem stranicu, dvije neke knjige. Jako mi je važno da sam barem nešto za svoj um taj dan napravila, a da nije bio posao.

Što te smiruje?
Smiruju me odmor, more i knjige. Mislim da postoje dvije Dore, jedna koja je na baterije, uvijek najglasnija i uvijek prezaposlena i Dora koja se ne čuje, koja voli mir, samoću… ipak sam ja Blizanac po horoskopu !

Što ti diže raspoloženje?
Obitelj, prijatelji, dobra zabava, druženje, uspjeh na poslu, tuđa sreća, mali momenti u životu… Život je kratak, treba živjeti svaki dan kao da ti je zadnji, to je moj moto.

Foto: Instagram Dora Predojević