S napunjenih 30 godina ovo su “must-have” kozmetički proizvodi

Očuvajte mladolikost svoje kože

by | 19 srpnja, 2023
Njega kože u 30-ima

Nakon što ste proslavili 30. rođendan, vrijeme je da preispitate svoje beauty navike. Njegujući proizvodi koje ste koristili u 20-ima (izuzev SPF-a) vjerojatno vam više neće biti od velike pomoći.

Vrijeme je da proizvode čije su formule možda bile namijenjene smanjenju akni i regulaciji sebuma iz vaših tinejdžerskih dana i zamijenite proizvodima protiv starenja, za hidraciju i zaštitu.

Kako se vaša koža mijenja kada napunite tridesetu?

Vaša se koža polako počinje mijenjati u vašim 20-ima, ali stvarne promjene ćete početi primjećivati u 30-ima. U ovoj dekadi proizvodnja kolagena počinje se usporavati, zbog sunčanja i prirodnog procesa starenja.

Možda ćete početi primjećivati stvaranje finih linija i borica oko očiju, usta ili na čelu, a vaša koža možda neće biti čvrsta kao prije. Obnova kože se također počinje usporavati, uzrokujući nakupljanje odumrlih stanica na površini kože. To se može očitovati kao gubitak sjaja te kao promjena teksture.

Njega kože u 30-ima

Koje proizvode birati za njegu kože u 30-ima?

Primarni fokus njege kože u 30-ima trebala bi biti zaštita kože uz istovremeno održavanje njezine punoće i elastičnosti. Ključno je biti dosljedan u pravilnoj rutini njege i čišćenja lica. Evo nekoliko jednostavnih koraka koje možete uključiti u svoju njegu lica:

1. Korak: Čišćenje

Važno je svaku večer, na kraju dana, ukloniti make-up i nečistoće s lica odgovarajućim “čistačem” za lice. Umjesto pjenušavih proizvoda koje se koristili u 20-ima, radije se odlučite za kremaste proizvode za čišćenje koji će ujedno hidrirati kožu ili micelarne otopine bez alkohola.

2. Korak: Hidracija

Hidratantne dnevna krema je must, ali to već sigurno znate. Međutim, ako još niste počeli koristiti serum, krajnje je vrijeme. Odaberite serum s hijaluronom za dodatnu hidrataciju i/ili vitaminom C za antioksidativnu zaštitu. Ovo je najlakši način kako da kožu opskrbite vlagom, poštedite je oksidativnog stresa uzrokovanog vanjskim utjecajima, izblijedite hiperpigmentacije. Primjećujete li borice oko očiju ili imate izražene podočnjake, krema za područje oko očiju možda vam postane najdraži saveznik.

Njega kože u 30-ima

3. Korak: Dodatna njega

Ne zaboravite svoje lice jednom tjedno počastiti njegujućim tretmanom za intenzivniju njegu. Bilo da odaberete dubinski noćni tretman, kemijski piling ili sheet masku, koristite ih ritualno, kao da vam ih je prepisao liječnik.

4. Korak: Prvi pomlađujući tretman

Primjećujete li linije i bore, vaša najbolja šansa za smanjenje ranih znakova starenja može biti korištenja preparata s niskom dozom retinola. Ovi proizvodi mogu potaknuti proizvodnju kolagena, te pomoći ublažiti akne ako vas još muče.

5. Korak: Zaštita od sunca

Ono što se nikad ne mijenja jest uporaba kreme za sunčanje. Za prevenciju fotooštećenja odnosno prijevremenog starenja krema za lice za zaštitnim faktorom 30 ili većim je neminovna tijekom cijele godine, ne samo kada ste na plaži.

Pročitajte: Na što potrošiti, a na čemu uštedjeti kod kupnje proizvoda za njegu kože

Foto: iStock/Getty Images Plus

Tagovi: