Na što potrošiti, a na čemu uštedjeti kod kupnje proizvoda za njegu kože

Jer želimo najbolje rezultate i najviše za svoj novac

by | 12 prosinca, 2022
Na što potrošiti, a na čemu uštedjeti

Znati na čemu možemo uštedjeti, a za što valja izdvojiti više novaca općenito nije lako, i to posebno kad je riječ o proizvodima za svakodnevnu njegu lica. Koliko ste puta kupile skupocjenu i razvikanu kremu pa da biste otkrile kako ne odgovara vašoj koži te ste je s tugom predale prijateljici? Nasreću, postoji nekoliko nepisanih pravila koja će vam pomoći pri sljedećoj kupovini da biste dobile najbolje rezultata i najviše za svoj novac.

“Baš kao što postoji razlika između jeftine i dizajnerske odjeće — potonja je izrađena od finijih tkanina. Ali, to ne znači da proizvodi za koje ne trebate orobiti banku neće funkcionirati ili poslužiti svrsi — radi se samo o tome da znate kad posegnuti za onim formulama s koncentriranijim sastojcima koji donose rezultate”, objašnjava američki dermatolog David Colbert.

U nastavku pronađite listu preparativnih proizvoda za čišćenje i njegu kože lica kako biste saznali u koje proizvode vrijedi uložiti svoj teško zarađeni novac, a na koje možete potrošiti manje, ne odustajući od odličnih rezultata.

Na što potrošiti, a na čemu uštedjeti

 

Uštedite na hidratantnoj kremi

Ovo pravilo posebno vrijedi ako imate masnu kožu budući da je vaša koža sama po sebi dovoljno vlažna. Ali, i ako osjećate da vam je potrebna dodatna hidracija, povoljnija dnevna hidratantna krema sasvim je dobar odabir. Ona služi za stvaranje barijere između vaše kože i vanjskog svijeta i gotovo će svaka obaviti ovaj zadatak. Isto vrijedi i za kreme za sunčanje. Trebate li pomoć pri odabiru, zavirite u naš izbor najboljih krema do 100 kuna.

Investirajte u serum

Serumi se mogu koristiti danju i noću i imaju visokokoncentrirane sastojke koji, za razliku od dnevne kreme, bolje i dublje prodiru u kožu. Ako uštedite na kremi, bolje je potrošiti više novaca za serum jer će vaša će koža moći apsorbirati toliko dobrih hranjivih tvari da će pokazati najbolji rezultat.

Na što potrošiti, a na čemu uštedjeti

Uštedite na čistaču

Slično kao i dnevna krema ili krema za sunčanje, proizvod za uklanjanje šminke ima svoju zadaću. Uklanjanje tragova šminke, sebuma i nečistoće kako bi vaša koža bila čista i spremna za upijanje aktivnih sastojaka iz proizvoda koji slijede. Bilo da se radi o micelarnim maramica ili pristupačnom gelu za pranje lica, sve dok uklanjaju šminku (a pritom ne isušuju vašu kožu), čine sve što treba.

Investirajte u kemijski piling

Iako su povoljni, mehanički pilinzi sadrže sitne komadiće čvrste teksture (poput usitnjenih koštica marelice), koji uklanjaju odumrle stanice i prljavštinu s kože, pa je s njima lako presnažno izmasirati lice, do te mjere da oštetite barijeru kože. Ako tražite eksfolijator ili piling, nemojte štedjeti. Radije izdvojite malo više novaca pa umjesto mehaničkog pilinga nabavite kemijski piling na bazi kiselina (odabran prema tipu kože).

Na što potrošiti, a na čemu uštedjeti

Uštedite na kremi za područje oko očiju

Najvažnije pravilo kod primjene okoloočne kreme jest početi je koristiti dovoljno rano (već u 20-ima) kako biste bili sigurni da je to osjetljivo područje uvijek njegovano i hidrirano, te kako biste prevenirali mimičke borice što je duže moguće. Kao i kod hidratantne kreme, slobodno pronađite povoljniju varijantu – i ona će, jednako kao i ona skupocjena, navlažiti vašu kožu i ublažiti pojavu podočnjaka.

Investirajte u noćnu kremu

Ako niste ljubiteljica seruma ili prije spavanja više preferirate nanijeti kremu na lice, uložite u dobru noćnu kremu; onu koja će hidrirati i posvijetliti kožu, potaknuti proizvodnju kolagena te regulirati proces eksfolijacije tako da vaše pore i koža budu čisti i glatki. Za razliku od dnevnih krema, formule za noć su koncentriranije pa se u njih svakako isplati uložiti.

Pročitajte: Čak 71 posto odraslih ima osjetljivu kožu: Evo kako je njegovati od glave do pete

Foto: Pexels/Tima Miroshnichenko