Nedostaje vam inspiracije i motivacije? Rezervirajte vikend za ova tri dirljiva filma

by | 16 srpnja, 2021
inspirativni filmovi

Bez obzira na to gledate li na svijet optimistično, realistično ili pesimistično, trenuci, pa čak i periodi zamora, manjka motivacije i inspiracije neizbježni su. Svi se mi, neki više, a neki manje, s vremena na vrijeme suočimo s trenucima u kojima nemamo energije niti volje za ičim, i to je sasvim normalno, posebno ako uzmemo u obzir i sve tragične događaje u svijetu kojima iz dana u dan svjedočimo.

Kad nastupe ovakvi momenti, neki se obično vole povući u svoj svijet, neki utjehu pronalaze u druženju s dragim ljudima, neki u tjelovježbi, a neki vole zakoračiti u nove svjetove uz pomoć filmova i serija. Za potonju skupinu, pronašli smo par naslova s Netflixa za koje smo sigurni da će poslužiti kao ona mala iskra koja će ponovno zapaliti vašu životnu inspiraciju ili vam dati neki drukčiji pogled na stvari. Filmovi koje vam donosimo u nastavku prikazuju različite životne priče i različite uspjehe, te donose osvrte na strah, pobjede, padove, ali i ustrajnost i hrabrost.

Tri dirljiva filma koja će vas inspirirati

Naomi Osaka

Dokumentarna serija prati jednu od najboljih svjetskih tenisačica Naomi Osaku, o čijem smo eseju u kojem se dotiče mentalnog zdravlja, a koji je objavila nedugo nakon odstupanja s Roland-Garrosa i Wimbledona, nedavno pisali. Ovaj mini serijal prati Naomi kroz njezin sportski uspon, a prikazuje i njezinu borbu s mentalnim zdravljem te aktivizam.

Audible

U ovom coming of age kratkom dokumentarnom filmu pratimo gluhog srednjoškolskog nogometaša i njegovo emotivno putovanje kroz život, ali i nogometni teren. Iščekujući finalnu utakmicu, Amaree, koji je izgubio sluh u djetinjstvu zahvaljujući meningitisu, prolazi kroz različite životne situacije i odnose s obitelji i prijateljima. Trideset i osam minuta koje će vas definitivno dirnuti.

Skater Girl

Još jedna coming of age priča u kojoj pratimo djevojku po imenu Prerna, koja u ruralnom dijelu Rajasthana u Indiji prvi put stane na skateboard. Ovo joj u potpunosti mijenja život, te se ubrzo nađe između dvije “vatre” – svojih snova i okvira tradicije te očekivanja svoje okoline.

Foto: Netflix