Imamo popis fascinantnih dokumentaraca o suvremenoj znanosti

Netflix vrvi odličnim dokumentarcima, a mi smo pronašli par o mentalnom i fizičkom zdravlju

by | 30 lipnja, 2021

Pronašli smo par dokumentarnih serija na Netflixu koje vam pobliže mogu objasniti kako suvremena znanost pomaže u svakodnevnom životu, kako na fizičkom tako i na psihičkom polju.

 

Čovjek: Svijet u nama

Razne osobne priče iz cijelog svijeta otkrivaju kako različiti složeni sustavi ljudskog tijela olakšavaju živote, strasti i ciljeve; pripovjedač Jad Abumrad. Već ćete u prvoj epizodi krenuti na putovanje s roditeljima koji se pripremaju za bebe da biste vidjeli kako naša tijela stvaraju i održavaju novi život.

 

Prvih 365 dana

Ova dokumentarna serija prikazuje revolucionarnu znanost koja objašnjava kako bebe otkrivaju svijet oko sebe u prvoj godini života, od utjecaja okoline do roditelja.

 

Headspace: Vodič kroz meditaciju

Već smo spomenuli ovu fascinantnu platformu koja pomaže milijunima kako postati ljubazan prema vlastitome umu. U partnerstvu s Headspaceom, Netflixova serija od osam epizoda pokazuje kako meditacija može pomoći u vašem svakodnevnom životu. Headspace prijateljski, uz animacije, otvara pogled na blagodati meditacije, nudeći tehnike i vođene meditacije kako biste započeli s vježbanjem. Od rješavanja stresa do zahvalnosti, svaka epizoda prvo podučava osnove i tehnike prakse, a zatim završava vođenom meditacijom. Igrajte se, zatvorite oči i istražite brojne blagodati meditacije.

 

Foto: Netflix