Naučite kako pripremiti savršenu domaću štrudlu na ovom slatkom festivalu

Sve tajne dobre štrudle bit će otkrivene

by | 1 rujna, 2021
štrudla

Ako još uvijek za svog života niste pokupili najbolje recepte za štrudle od svojih mama ili baka, bez brige, od 3. do 5. rujna u blizini Karlovca (Jaškovo), održava se Štrudlafest.

Riječ je o gastro festivalu koji je spoj gastronomije, sporta, kulture, umjetnosti i edukacije, za velike i male. Osim što ćete imati priliku degustirati štrudle pripremljene prema receptima naših OPG-ovaca, moći ćete uživati i u radionicama u kojima ćete saznati sve tajne pripreme koje stoje iza dobre štrudle. Osim domaćina Jaškova, štrudla će se moći degustirati diljem Karlovačke županije. 0d 30. kolovoza pa sve do 5. rujna, u čak dvadesetak restorana, one će se nuditi po promotivnim cijenama.

Na žitnoj lađi moći ćete se voziti po rijekama, učiti o povijesti lađarstva dok pritom degustirate štrudle. Također, u Tjednu štrudle čeka vas i poklon uz kupljenu ulaznicu u Gradskom muzeju Karlovac, Starom gradu Dubovcu, Baraćevim špiljama u Grabovcu, te u Zavičajnom muzeju u Ozlju koji je pripremio i niz radionica u Etno parku. Jedinstvena Žitna lađa imat će posebne plovidbe s degustacijom štrudle, a u Tjedan štrudle uključio se i Zavičajni muzej te Ivanina kuća bajke u Ogulinu.

Ipak, brojne posjetitelje posebno će razveseliti gastro show “Dalmacija u selu štrudle”, koji će se odvijati pod kulinarskom palicom Ivana Pažanina. Svi programi provode se u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Dio programa provodi se uz prethodnu najavu i rezervaciju, a sve info možete naći na www.strudlafest.com

Foto: Getty Images