NAMIRNICE KOJE MORATE JESTI ako se bavite trčanjem

by | 19 lipnja, 2017

Svaki profesionalni, ali i rekreativni trkač zna da je dobra i zdrava prehrana ključ uspjeha u sportu. Ako želite napredovati, biti bolji i brži te izdržljiviji, u prehranu uvrstite sljedećih pet namirnica:

Banane
Voće koje je odlično konzumirati nakon trčanja jer će podići energiju i nadomjestiti ono što ste trčanjem izgubili. Također, banane reguliraju tlak. Za dodatnu energiju, uz bananu pojedite i grčki jogurt.

Tjestenina od cjelovitih žitarica
Ugljikohidrati od cjelovitih žitarica pomoći će ako ih pojedete večer prije napornog treninga. Sadrže puno vitamina B, koji će podići vašu izdržljivost.

Tamna čokolada
Opće je poznato da je tamna čokolada zdrava. Predstavlja savršeno protuupalno sredstvo protiv umora u mišićima. Nakon treninga, uz tamnu čokoladu pobijedite umor.

Brokula
Brokula je puna vitamina, pogotovo vitamina C i K, kalcija i folne kiseline. To pridonosi oporavku mišića te ju možete jesti prije i poslije treninga.

Orašasti plodovi
Orašasti plodovi idealni su nakon treninga jer su dosta zasitni i sadrže zdrave kalorije. Puni su magnezija, čime možete spriječiti potencijalne grčeve u nogama.

Emma Matković