Namirnice koje loše utječu na zube

by | 20 listopada, 2012

 Svi znamo da je oralna higijena izuzetno važna. Minimum dva puta dnevno morate prati zube kako biste izbjegli neugodan zadah i komadiće hrane među zubima, ali i kako biste spriječili kvarenje zuba.

Postoje mnoge namirnice koje mogu oštetiti zube i učiniti ih žutim, uzrokovati karijes i loš zadah. Otkrivamo vam šest namirnica koje bi trebalo izbjegavati, ukoliko želite imati blistav osmijeh.

1. Sir čini jela ukusnijim, ali može uzrokovati karijes i loš zadah.

2. Čokoladu svi volimo jesti, ali slatkiši stvaraju bakterije koje oštećuju zube.

3. Kokice možda jesu najbolja grickalica dok gledate film, ali se često znaju zaglaviti među zubima.

4. Začini – origano i komadići crvenog čilija su najgori začini za zube. Prema tome, nakon što jedete talijanska jela, pobrinite se koristiti zubni konac i četkicu.

5. Kruh svi konzumiramo iako je previše suh, te se često zaglavi između zubi, a to dovodi do lošeg zadaha.

6. Meso – sitna vlakna i tkivo mesa također se lako zaglavi između zuba, zato obavezno koristite konac ako ga konzumirate.

Tagovi: