Beauty škola: Najaktualnije make-up trendove otkriva nam make-up artistkinja

by | 13 kolovoza, 2022

Ovih dana u fokusu su nam ljetna njega, šminka, frizura i manikura. Stoga smo prikupili pitanja koja ste nam postavljali tijekom prvih vrućina te vam donosimo odgovore, ravno od vrhunskih stručnjakinja. Nakon što smo vam prenijeli sve savjete kozmetičarke vezane za njegu kože tijekom i nakon ljeta, vrijeme je i za pokoji make-up trik.

Najveće make-up trendove, one koje ćemo sa zadovoljstvom nositi i tijekom najžešćih vrućina, otkrila nam je Tena Bašić, make-up artistkinja.

Koji su aktualni trendovi kad je riječ o make-upu koje boje i koji lookovi?

Aktualni trendovi za ljeto zbilja su raznovrsni, a primaran i ujedno trend koji je već dugo na snazi trend je blistave i što prirodnije kože. Manje je više zaboravite na teške pudere i fokusirajte se na lagane proizvode s glow efektom. In je kao i svako ljeto bronze glow look koji lako možete postići nanošenjem svjetlucavog bronzera na obraze te manje količine na nos i čelo. U trendu su i žarke boje u jednostavnoj izvedbi tek akcent neke boje u unutrašnjem kutu oka, eyeliner u boji ili nemarno nanesena sjenila u žarkim nijansama. Usne su “okupane” svim vrstama sjajila i uljnih balzama, a in su i žarki ruževi poput koraljno crvenog i boje fuksije.

Možete li dati savjete za lookove tijekom najvećih vrućina?

U periodu vrućina najbolje je koristiti što manje kremastih masnijih proizvoda. Nakon obaveznog preparata sa SPF-om, nanesite mineralni puder u prahu ili kamenu te izbjegnite “topljenje” na suncu. Maskara neka bude vodootporna, a ruž mat, ili nanesite tek sjajilo, koje možete lako obnoviti po potrebi.

Preporučujete li za period vrućina tekući ili puder u prahu? Ili to sve ovisi o tipu kože?

Ovisi o tipu kože ako vam se lice ne znoji, slobodno nastavite svoju standardnu beauty rutinu, a ako ste među onima kojima se ipak znoji ili imate masnu kožu, posegnite za mineralnim puderima u prahu ili kamenu.

Shimmeri i highlighteri tijekom ljeta, da ili ne? I zbog čega?

Shimmeri i highlighteri apsolutno “da” tijekom ljeta nema ništa ljepše od kože koja sjaji “okupana” suncem. Žene sa suhom kožom slobodno mogu koristiti kremaste highlightere, dok onima s masnom preporučujem radije proizvod u kamenu, i to samo na vrhu jagodica.

najveći make up trendovi

Tena Bašić

Je li prejako konturiranje zastarjelo i čime ga možemo zamijeniti?

Prejako konturiranje je, čini se, stvar prošlosti. Taj trend ne trebamo ničime mijenjati, dapače, super je da nestaje. Konturiranje lica treba biti diskretno, nevidljivo, kako je ono i zamišljeno te kako bi svaki profesionalac napravio. Lice možemo oblikovati i vrlo suptilnim konturiranjem, samo pripazite na podton proizvoda za konturiranje hladniji podton za hladnije tonove kože i topliji za toplije tonove kože.

Je li ruž u nekoj nijansi lososa ili breskve dobra opcija umjesto kremastog rumenila ako nam taj proizvod nije pri ruci?

Apsolutno. I to ne samo boja lososa i breskve nego čak i crveni ruževi mogu jako dobro poslužiti umjesto kremastog rumenila. Pri tome nemojte upotrebljavati jako masne i sjajne ruževe jer će oni rastopiti vašu podlogu i brže nestati s lica. Ruž na obraze nanesite prstima ili sintetičkim kistom i nakon toga prijeđite preko kistom kojim ste nanosili podlogu za još prirodniji efekt.

Top 3 ljetna make-up proizvoda po izboru Tene

Foto: shumskaya/iStock/Getty Images Plus, privatna fotografija, PR