Beauty škola: Koje kozmetičke tretmane raditi tijekom, a koje nakon ljeta, otkriva stručnjakinja

by | 12 kolovoza, 2022
njega kože tijekom i nakon ljeta

Što možemo učiniti tijekom ljeta da zaštitimo kožu od pojave mrljica od sunca i različitih osipa? Koji se tretmani preporučuju prije, a koji poslije ljetovanja? Na ključna pitanja za zdravu i blistavu kožu odgovorila nam je Antonija Tretinjak, vlasnica kozmetičkog salona De Luxe.

Koji su tretmani najpopularniji tijekom ljetnih mjeseci?

U ljetnim mjesecima rade se pretežno tretmani njege. Ljeto nije vrijeme za rješavanje nekih ozbiljnih problema. Od tretmana lica trenutačno je najpopularniji tretman kolagenskim nitima. Ugodan tretman koji se može raditi bez obzira na sunce, bogat proteinom kolagena, fragmentima molekule botoxa i Syn Ake proteinom, koji djeluje poput zmijskog otrova te daje vidljive rezultate odmah, ublažava vidljivost mimičkih bora i popravlja opću kvalitetu kože. Preporučila bih i Aquapure tretman koji je kombinacija hidrodermoabrazije, elektroporacijske mezoterapije i ugodnih struja. Osvježavajuć i ugodan tretman koji vidno osvježi izgled kože i jača muskulaturu lica.

Je li dubinsko čišćenje kože lica bolje raditi prije ili poslije ljetnog odmora i zašto?

Preporuka je dubinsko, mehaničko čišćenje napraviti prije odlaska na ljetovanje. Na taj način spriječit ćemo potencijalne upale i mogućnost da se sve još više zapeče te da čišćenje nakon toga bude neugodnije. Ne treba zanemariti ni činjenicu da će tako pripremljena koža ljepše i pravilnije tamnjeti te će boja biti postojanija.

Koji su Vaši must-have proizvodi bez kojih ne možete zamisliti ljeto?

Krema sa zaštitnim faktorom 50 za lice, pa nakon toga tek sve ostalo. Hijaluronski serum, krema za područje oko očiju, mlijeko za čišćenje lica, maska-krema 2-u-1 za noć. Prije par godina otkrila sam i tablete koje služe kao unutarnja zaštita od fotooštećenja te ih uzimam od početka svibnja pa do kraja kolovoza.

njega kože tijekom i nakon ljeta

Antonija Tretinjak

Kako je najbolje njegovati lice tijekom vrućina? Čime ga čistiti, a čime mazati?

Po ovako velikim vrućinama bitno je ne pretjerati s preparatima. Važnost pravilnog čišćenja lica bitna je tijekom cijele godine, a ljeti je posebno bitno na kraju dana dobro očistiti lice od kreme za sunčanje. Tu je preporuka napraviti dvostruko čišćenje, tj. prvo lice očistiti uljem za skidanje šminke ili mlijekom i nakon toga prebrisati blagim tonikom. Krema sa SPF-om treba biti obavezna dnevna rutina čak i kad nismo na moru. Smatram da po ovakvim vrućinama nema potrebe ispod stavljati i dnevnu kremu jer je u većini slučajeva dovoljna samo SPF krema, eventualno možete nanijeti kremu za područje oko očiju. Večernja njega onda može biti jača te uključivati serum i odgovarajuću noćnu kremu.

Ako smo na ljetovanju dobili dodatne bore ili mrlje od sunca, koje tretmane predlažete nakon odmora za oporavak kože?

Uvijek je važno djelovati preventivno te iz tog razloga i ističem nanošenje krema sa SPF zaštitom. U slučajevima pojave hiperpigmentacija nakon ljeta, uvijek prvo radimo Green Peel Classic tretman intenzivan biljni srednje duboki piling koji će ukloniti sve površinske mrlje. Mjesec dana nakon toga, kad se vide pravi rezultati tog tretmana, odlučujemo kojim protokolom dalje, ovisno o stanju kože.

Top 3 skincare proizvoda za ljeto prema izboru Antonije

 

Foto: Prostock-Studio/iStock/Getty Images Plus, privatna fotografija, PR