Beauty škola: Najpopularniju manikuru ljeta te sve o njezi noktiju otkriva nam stručnjakinja

by | 15 kolovoza, 2022
manikura pedikura

Idealna sezona za igru bojama i dizajnom, ljeto je ujedno i period kad je korisno posvetiti se detaljnijoj njezi noktiju. Nakon što smo vas oboružali savjetima za njegu kose tijekom i nakon ljeta, kao i kozmetičkim preporukama te najaktualnijim make-up trendovima, poželjeli smo se fokusirati i na nokte. Profesionalne savjete potražili smo kod Ivane Kovačić, vlasnice salona Manos by Ivana.

Koji su najveći trendovi ovog ljeta kad je riječ o noktima (boje, dizajn, ukrasi)?

Za najveći trend ovog ljeta inspirirala nas je Hailey Bieber i njezina ljetna manikura svijetle nijanse te posebnog mokrog sjaja na noktima. Posebna tehnika ovog dizajna naglašena je chrome sjajem te odlično pristaje uz svaki styling i naglašava preplanuli ten.

Koja je idealna ljetna manikura za plažu, koja za izlaske, a koja za posao?

Idealna manikura za plažu je boja koja pristaje vašem tenu, ali i vašoj osobnosti. Najčešće se biraju koraljne, bijele te pastelne nijanse. Za izlaske najčešće biramo crvene, vatrene nijanse ili lakove tamnijih boja. Za poslovne sastanke najčešće biramo svijetle, prirodnije nijanse ili ako želimo ostaviti dojam ozbiljnosti i samouvjerenosti, onda biramo duboke tamnije nijanse.

Ivana Kovačić

Kad je riječ o njezi noktiju ljeti, koji bi Vaš savjet bio? Kako Vi njegujete nokte?

Za vrijeme ljetnih godišnjih odmora, nažalost, imamo manje mogućnosti odlaska na manikuru ili pedikuru pa najčešće sami obavljamo osnovnu njegu. Njegujte profesionalno u salonu ruke i nokte neposredno prije odlaska na more. Od kozmetike, na godišnji odmor ponesite turpijicu za nokte, ulje za kožicu oko noktiju, turpiju za zadebljalu kožu stopala te hranjivu kremu za ruke i stopala.

Čuvena rečenica mnogih dama jest da bi nokte tijekom ljetovanja trebalo pustiti da dišu bez gela ili gel-laka. Istina ili mit?

Neke klijentice skidaju trajni lak tijekom ljetnih mjeseci za odmor iz razloga što svoju redovitu manikuru nemaju gdje održavati, dok ipak većina napravi njegu ruku i stopala neposredno prije odlaska na more, tako da njihova manikura ili pedikura s trajnim lakom ili gelom izdrži 3-4 tjedna bez problema. Nokat diše uz korijen nokta koji se nikad ne zatvara proizvodima… Dakle, i kad imate gel, trajni lak ili običan lak, vaš nokat diše, čak i raste brže nego kad ništa nije naneseno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Manos by Ivana (@manos.byivana)

Kad stvarno odlučimo skinuti gel, akril, polygel ili gel-lak, što preporučujete nakon toga?

Kad odlučite skinuti gel s noktiju, potreban je dolazak kroz 2-3 tretmana manikure. Nikako nije preporučljivo skidati gel u jednom tretmanu jer je to preagresivno na nokat. Kod skidanja trajnog laka moguće je nježno sve skinuti u jednom tretmanu. Kod bilo kojeg skidanja proizvoda s noktiju najbolje je nakon toga nalakirati lak za njegu noktiju ili umasiravati hranjiva ulja za nokte.

Može li često rezanje zanoktica izazvati njihov brži rast?

Često rezanje zanoktica i kožice oko noktiju može trajno oštetiti kožicu te ona može početi rasti sve više i više. Pokušajte izbjegavati rezanje kožice oko noktiju. Nakon tuširanja masirajte kožicu oko noktiju suhim ručnikom te nanosite hranjivo ulje za kožicu svakodnevno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Manos by Ivana (@manos.byivana)

 

Top 3 proizvoda za nokte i stopala prema izboru Ivane

 

Foto: Instagram/@manos.byivana, privatna fotografija, PR