Topli, jednostavni i zdravi recepti s bundevom – kraljicom jeseni
Osim što je ukusna, bundeva je bogata vlaknima, vitaminima i mineralima, poput vitamina A, C, E i kalija. To su svakako dobrobiti zbog kojih ju obo...
Mmmm... Ovaj recept za pečeni kukuruz jednako je jednostavan koliko i ukusan
U jesenskim i zimskim danima, svima nam je potrebno malo takozvane “utješne hrane”, koja ne hrani samo naše tijelo već nas i obavija nekim neobjašnjivim osjećajem ugode. “Utješna hrana” u veganskog izvedbi još je bolja jer se često priprema puno brže, a usto obiluje povrćem koje našem tijelu donosi vitamine, minerale i vlakna koji su prijeko potrebni za zdravlje organizma i borbu protiv raznih sezonskih bolesti. Donosimo recept za pečeni kukuruz s orijentalnim začinima kojem ćete se uvijek rado vraćati!
Nepravedno ozloglašen kukuruz često se smatra namirnicom koja ima puno kalorija no stručnjaci kažu da to zapravo nije istina jer jedan klip u prosjeku ima 80 kalorija na 100 grama. Kad pripremate pečeni ili kuhani kukuruz kod kuće, lako ga možete razrezati i dobiti veličine koje želite po porciji.
Kukuruz sadrži nezasićene masnoće, puno vitamina B i B5 te folnu kiselinu, beta-karoten, vitamin C, fosfor, kalij i magnezij kao i antioksidanse koji su dobri za naš imunitet. Kad ga pripremite sa začinima na ovaj način, ta zdrava namirnica postaje još bolja – nemojte čekati predugo da isprobate ovaj recept!
Uživajte!
FOTO: Getty Images