Najbolji online tečajevi o mindfulnessu za početnike

by | 15 lipnja, 2020

Svima nam s vremena na vrijeme dobro dođe unutarnji mir koji kreće on nas samih i utječe nam na sve segmente života.

U prvoj polovici ove stresne i kaotične godine, fokusirali smo se više nego ikada na rad na sebi i postizanje unutarnje sreće i zadovoljstva jer od toga sve kreće. Biti prisutan sada i ovdje, raditi na sebi znači postići veliki uspjeh u životu, ali nije lako doći do toga. Svi pričaju o mindfulnessu kao da je nešto najjednostavnije na svijetu, ali zapravo je jako zahtjevan proces koji iziskuje vrijeme i trud. Mindfulness ne počinje i ne završava samo meditacijom. Upravo iz tog razloga, pronašli smo pet online tečajeva za početnike koji objašnjavaju cijeli koncept iz nekoliko različitih perspektiva, kako bi pronašli najbolju za sebe.

Demistificiranje mindfulnessa
Ovaj tečaj zapravo objašnjava praksu mindfulnessa od samih temelja, s filozofskog i psihološkog stajališta, te otkriva različita uvjerenja koja čine mindfulness. Saznajte više na linku.

Mindfulness u poslu
Posao je jedan od glavnih uzročnika stresa u današnje vrijeme kada je kapitalizam preuzeo svijet. Bilo da radite na visokoj poziciji i imate odgovornost za vođenje tvrtke, da ste sam svoj vlasnik ili jednostavno “plivate” u poslu, kroz ovaj ćete tečaj naučiti odmaknuti se korak od sebe i pronaći mir u stresnom poslovnom okruženju. Saznajte više na linku.

Znanost oko well-beinga
Poznati tečaj Yale sveučilišta o sreći uči vas prije svega kako pretvoriti osobnu pozitivu, ali i daje vam domaću zadaću kroz koju ćete naučiti puno. Kroz njega ćete ostati pozitivni i puno nakon što je tečaj završio. Saznajte više na linku.

Empatija, ljubav i suosjećanje
Ovaj tečaj uči vas o empatiji, suosjećanju i tome kako se okrenuti ljubavi bez obzira na spol, dob, religiju ili boju kože. U vremenu u kojem je borba za manjine postala glasnija nego ikad, pomoći će vam da još više osvijestite što znači razumjeti nekog drukčijeg od sebe, fokusirajući se ponajprije na sebe i pružajući si ljubav koju ugrožene skupine sada najviše trebaju. Saznajte više na linku. 

Privlačenje zdravlja: Uvod u yogu i psihologiju
Tečaj Sveučilišta New York namijenjen je onima koji pokušavaju naučiti kako prakticiranje mindfulnessa u obliku yoge i meditacije pomaže na fizičkoj razini. Dobit ćete i tjedne zadatke joge koje ćete kontinuirano izvoditi i ući u svijet zdravijeg načina života. Saznajte više na linku. 

Foto: Unsplash