Na ova pitanja koja vam djeca mogu postaviti sigurno nemate odgovor

by | 20 ožujka, 2020

Djeca su poznata po tome da postavljaju teška i komplicirana pitanja. No jeste li se ikad zapitali koja su najgora pitanja koja su djeca u dobi najveće znatiželje postavila svojim roditeljima? Govorimo o razdoblju oko druge godine života, kada shvate da je život nešto puno veće od njihove sobe, kuće, obitelji i svega što su do tada upoznali. Obično se radi o pitanjima koja počinju riječju “zašto”, a prema stručnjacima, radi se o razvojnim pitanjima koja djeci jako pomažu u spoznaji svijeta i ne treba ih olako shvatiti.

Iako će djeca često iznova postavljati jedno te isto pitanje, ponekad će vas iznenaditi svojom domišljatošću i načinom razmišljanja. Nedavno je na Redditu jedan korisnik tražio od roditelja da podijele najčudnija i najteža pitanja koja su im djeca postavila, a rasprava je u rekordnom roku skupila više od 6000 odgovora. Evo nekih najinteresantnijih.

“Sin je rukom pokazao na kravu i upitao me što je to. Odgovorio sam: ‘Krava.’ Onda me upitao zašto. Nakon duljeg razmišljanja, jedini odgovor koji je smislio bio je: ‘Zato’, napisao je jedan korisnik.

Drugi se požalio da ga njegovo dijete svaki dan uhvati s nekim filozofskim, egzistencijalnim pitanjima poput: “Zašto smo na ovome planetu? Što radimo ovdje?”, a korisnicu NotPraisingTheSun kći je, nakon što joj je rekla da je voli, upitala: ‘Zašto’. Prema njezinim riječima, trebalo joj je nekoliko dana da napravi potpunu evaluaciju i odgovori na to pitanje.

Postoje i neka univerzalna pitanja koja su mnogi roditelji čuli u određenom trenutku, ali vjerojatno većina nije imala istu razinu pritiska poput korisnice koju je sin pred cijelim svojim razredom pitao zašto im Zubić-vila uzima zube.

“Trideset šestogodišnjaka gledalo me i čekalo da im odgovorim”, napisala je korisnica pod imenom smaysy.

Još neka od pitanja bila su: “Zašto stvari zovemo tako kako ih zovemo?”, “Zašto sam ja bila u svemiru prije tvog trbuha?” te “Hoćeš li i ti biti dečko kada dolje narasteš?”

Broj komentara i dalje raste iz minute u minutu i mnogi koji ga prate su se odlično nasmijali.

IZVOR: INDEX.HR