Muškarci glume orgazam češće od žena

by | 18 studenoga, 2013

Kada je riječ o laganju u vezi sa seksom, većina misli da su samo žene te koje će izmisliti razloge kada nisu raspoložene za igranje u krevetu. Ipak, ni muškarci nisu uvijek raspoloženi i češće glume orgazam!

Da, dame će ponekad slagati da ih boli glava ili izmisliti neki drugi razlog kada ne žele seks. Neke djevojke slagat će partneru i da su popile pilulu za kontracepciju onda kada to nisu stvarno napravile. Jedna od najčešćih laži koju koriste oba spola jest ona o broju seksualnih partnera, a svako seksualno iskustvo je “najbolje ikada”.

Međutim, kada je riječ o lažiranju orgazma, muškarci to rade puno češće nego djevojke. Čak 23 posto muškaraca povremeno glumi orgazam u usporedbi sa 20 posto žena.

U zanosu strasti, 25,4 posto pripadnika “jačeg” spola reći će svojoj partnerici tijekom seksa da je voli a da pritom to ne misli. Ni nekim damama ne pada teško slagati kako vole svog partnera, zbog čega će 6,1 posto njih tijekom odnosa lažno izraziti svoju ljubav ovim riječima.

Činjenica je da varaju i muškarci i žene, ali sudeći prema rezultatima istraživanja koji pokazuju da je 36 posto njih imalo aferu s drugom djevojkom, muški pripadnici su tome ipak malo skloniji.

No, postoji jedna stvar koju jednako lažiraju oba spola, a to su suze tijekom seksualnog odnosa! Ovim “oružjem” koristi se 6,25 posto muškaraca i žena.

Usprkos uvriježenom mišljenju da su muškarci uvijek raspoloženi za seks, izgleda da stvari ne stoje baš tako. Više od polovine ispitanika izjasnilo se da često nisu raspoloženi za “igru strasti”, ali će to prešutjeti kako bi udovoljili svojoj partnerici. Još više iznenađuje da oni puno češće nego žene zapravo nisu raspoloženi za seks!

Ono u čemu se malo razlikuju jest mišljenje 29, 6 posto muškaraca koji smatraju da seks treba “odraditi” u usporedbi sa 14,5 posto žena koje na seksualni odnos gledaju na ovaj način.

Jasno je da se pripadnici oba spola služe različitim trikovima i lažima u krevetu iz različitih razloga. Ipak, rezultati istraživanja ne mogu biti uzeti baš zdravo za gotovo, jer bi to značilo da muškarci uopće nisu zainteresirani za seks.

S druge strane, prema mišljenju savjetnika za veze i seks terapeuta, Matty Silver, oni jesu sve manje zainteresirani upravo zbog pritiska da imaju redovan seks. Kao još neke od mogućih razloga nedostatka seksualne želje, ona navodi i veliku izloženost stresu zbog svakodnevnih obveza, a velikom broju muškaraca seksualni apetit ubija i kada žena zarađuje više od njih.

Izvor: Mondo