Može li se doista uz ovu metodu zaspati za dvije minute?

Vojnička metoda opet postaje novi, veliki trend

by | 21 listopada, 2021
vojnička metoda spavanja

Vojnička metoda obećava da ćete zaspati u roku od dvije minute, a toliko je učinkovita da je koristi i američka vojska. Što kažete, hoćete li isprobati? Evo o čemu se točno radi.

Tehnika, to jest vojnička metoda postaje sve više viralna, posebice sa sve većim utjecajem stresa i opće preopterećenosti. Ovu metodu testirala je američka vojska koja kaže da postaje učinkovita u samo dvije minute i to upravo zato iznimno dobro funkcionira u intenzivnim okruženjima visokog stresa. Prvi put je objašnjena 1981. godine u knjizi pod nazivom Opusti se i pobijedi: Pobjednički učinak i objašnjava kako su je razvili načelnici vojske da riješe problem umora i iscrpljenosti vojnika, piše glamourmagazine.co.uk.

Radi se o tehnici koja uključuje svjesno opuštanje mišića, upotrebu tehnike disanja i vizualizaciju. Bila je iznimno popularna prije tri godine, a sada opet postaje novi trend.

Kako funkcionira vojnička metoda?

Prvo treba opustiti mišiće lica, uključujući jezik, mišiće vilice i mišiće oko očiju. Zatim spustite ramena što je niže moguće i opustite jednu ruku pa drugu. Treći korak uključuje disanje, a trebalo bi izdahnuti, opustiti prsa i na kraju opustiti noge. Nogama počnite od bedara i opuštajte mišić po mišić niz nogu.

Tri metode vizualizacije koje mogu pomoći u opuštanju, a koje je posebno istaknuo autor knjige Lloyd Bud Winter:
• Prvo zamislite da ležite u kanuu na mirnom jezeru, a da nema ničeg osim plavog neba iznad vas.
• Druga opcija je zamisliti kako ste ušuškani i zavaljeni u crnoj baršunastoj visećoj mreži u potpuno zatamnjenoj sobi.
• Na kraju govorite sami sebi: “Ne misli, ne misli, ne misli” barem deset sekundi.

Nakon šest tjedana vježbanja, ovo će uspjeti kod gotovo 96 posto ljudi koji isprobaju ovu tehniku. A o samoj popularnosti dovoljno govori činjenica da je iznimno hvale na Tik Toku:

@doctorjesss

Follow for more tips on how to fall asleep faster! Intsagram: doctorjesss

♬ Steven Universe – L.Dre

FOTO: Kampus Production/Pexels