Mjesečni horoskop za svibanj 2024. donosi astrologinja

by | 1 svibnja, 2024
horoskop 5 mjesec

Svibanj započinje divnom i opuštajućom energijom praznika. Ovaj će mjesec biti ispunjen novim prilikama, ali jako je važno da budete otvorenog uma. Što vam predviđa mjesečni horoskop za svibanj 2024.?

Mjesečni horoskop za svibanj 2024.

Ovan

Dragi Ovnovi, tijekom ovog mjeseca očekujte pozitivne promjene, osobito u domeni financija. Zahvaljujući prisutnosti Venere u polju novca, možete očekivati potencijalno poboljšanje financijske situacije i emocionalnu stabilnost. Također, Jupiter i Uran imat će značajnu ulogu u vašem financijskom sektoru, pružajući vam dodatne prilike za unaprjeđenje financijskog stanja. Od 30. travnja do 9. lipnja Mars će se nalaziti u vašem znaku, što će vam donijeti dodatnu odlučnost i fokus za ostvarenje postavljenih ciljeva. Također, od 15. svibnja očekuje se povoljan period za financijske transakcije i zaključivanje ugovora te bi ovo bilo idealno vrijeme za pregovore i potpisivanje važnih dokumenata. U drugoj polovici mjeseca očekuju vas pozitivne promjene koje će bitno utjecati na vaše financije.

Bik

Dragi Bikovi, Venera je u vašem znaku od 29. travnja, što će donijeti tri tjedna ispunjena radošću, ljepotom i društvenim angažmanom. Očekuje se da će ovaj period donijeti specifične povlastice za unaprjeđenje vašeg izgleda i samopouzdanja, kao i za jačanje vaših društvenih veza. Pozitivna energija koju odašiljete inspirirat će ljude oko vas i unaprijediti vaše odnose. Također, moguće je da ćete osjetiti želju za uljepšavanjem svog doma, što će dodatno doprinijeti vašem osjećaju udobnosti i sreće. Ovo je vrijeme kad možete posvetiti pažnju intenzivnom radu na sebi, eliminirati sve što vam smeta i osloboditi se karmičkog tereta. Također, možete očekivati financijski napredak, posebno kad Jupiter krajem svibnja uđe u vaše polje novca i zarađivanja. Ovaj tranzit obećava značajan napredak u financijskom smislu. Imajte na umu da uz pravilnu komunikaciju možete jasno izraziti svoje ideje i učinkovito komunicirati tijekom cijelog svibnja.

horoskop 5 mjesec

Blizanci

Dragi Blizanci, tijekom ovog perioda pružaju se povoljne prilike za vaš duboki osobni razvoj i oslobađanje od obrazaca koji bi mogli spriječiti vaš napredak ka uspjehu. Sada je idealno vrijeme za introspekciju i čišćenje unutrašnjeg nereda kako biste napravili prostor za nove mogućnosti. Očekujte prilike za snažno emocionalno i duhovno oslobađanje koje može transformirati vaš pristup životu. U svibnju očekujte izuzetnu priliku za karmičko čišćenje zahvaljujući pozitivnim aspektima između Venere, Jupitera i Urana. Kako se udaljavamo od sredine svibnja, fokus će biti usmjeren prema društvenijem životu i unapređenju izgleda. Posljednji tjedan svibnja bit će prožet društvenim događanjima, novim frizurama ili kozmetičkim tretmanima koji će vam pružiti šarmantan i atraktivan izgled.

Rak

Dragi Rakovi, predstoji vam razdoblje intenzivnog angažmana i prilika za ostvarivanje značajnih financijskih dobitaka, posebno u domeni rada i karijere. Utjecaj Venere bit će značajan s obzirom na financijske priljeve, društvene krugove i aktivnosti u grupi, što će svibanj učiniti izuzetno društvenim mjesecom. Također, očekuju se izvanredne mogućnosti za ostvarivanje dugoročnih snova i želja, uz podršku energije Venere, Jupitera i Urana. Krajem svibnja, Venera će prijeći u znak Blizanaca, što može označiti period duboke radosti, kreativnih aktivnosti i prosperiteta iz inozemstva. Ulazak Marsa u vaše polje karijere, 30. travnja, ukazuje na posvećenost i mogućnost oslobađanja od elemenata u vašem profesionalnom životu koji vam više ne služe. Ovo je također vrijeme intenzivnog fokusiranja na karijerne ciljeve i donošenja potencijalno ključnih odluka koje mogu imati dugoročni utjecaj na vaš život.

horoskop 5 mjesec

Lav

Dragi Lavovi, očekuju vas jako važni uspjesi u nadolazećem periodu, posebno tijekom prva tri tjedna svibnja. Zbog podrške Venere, povećanje popularnosti i vidljivosti na poslu su vjerojatni, što će vam pružiti odličnu priliku da tražite povišicu ili prihvatite nove poslovne ponude. Krajem svibnja Venera će ući u vašu 11. kuću, što će dovesti do ostvarivanja značajnih profesionalnih ciljeva i uključivanja u društvene aktivnosti. Istovremeno, Jupiter omogućava proširenje društvenih krugova i ostvarivanje dugoročnih snova i ciljeva. Imat ćete dodatnu energiju i fokus za angažman na projektima koji su povezani s izdavaštvom, obrazovanjem ili međunarodnim putovanjima. Također, ovaj period naglašava važnost prekida nepotrebnih veza ili uvjerenja radi stvaranja prostora za nove početke. Otvara se mogućnost ostvarivanja velikih profesionalnih i financijskih uspjeha, i proširenja društvenih krugova. Također je period između 15. i 23. svibnja vrlo povoljan za pregovore, potpisivanje ugovora i zaključivanje profesionalnih sporazuma.

Djevica

Drage Djevice, ulaskom Marsa u znak Ovna očekuje se vrlo aktivan period u vašem financijskom sektoru. Fokus će biti na financijskim transakcijama, investicijama i rješavanju financijskih izazova. Važno je napomenuti da agresivniji pristup financijama može donijeti rezultate, ali treba biti oprezan da se ne preuzme previše rizika. Tijekom ovog perioda možete očekivati nove ideje koje mogu unaprijediti vaše financijsko stanje. Također, svibanj će otvoriti nove prilike za napredak u karijeri. Jupiter u Blizancima donosi širinu, sreću i mogućnosti za rast u poslovnim pothvatima. Važno je spremno iskoristiti ove prilike koje mogu značajno povećati profesionalni uspjeh. Isto tako, Venera će poboljšati šanse u područjima obrazovanja i putovanja.

Vaga

Drage Vage, tijekom ovog mjeseca vaši financijski planovi postat će izuzetno važni, dok istovremeno može doći do nekih izazova u ključnim ljubavnim vezama. Venera će boraviti u znaku Bika u vašoj osmoj kući, što ukazuje na povoljne promjene u domeni financija. Možete očekivati značajan porast prihoda, posebno iz izvora koji nisu direktno povezani s vašom zaradom, kao što su nasljedstvo, povrat poreza ili dijeljenje prihoda s partnerom. Iako će vaše financije krenuti uzlaznom putanjom, može doći do izazova u ljubavnim odnosima. Ovaj period može donijeti energiju i inicijativu, ali također može dovesti do konflikata i izazova u partnerskim odnosima. Jupiter i Uran nagovještavaju važna i pozitivna financijska iznenađenja tijekom svibnja. Krajem mjeseca Venera će ući u Blizance, što donosi sretne okolnosti u vezi s putovanjima, objavljivanjem i ostvarenjem akademskih uspjeha. Ovo je povoljan period za planiranje putovanja, posebno u inozemstvo, kao i za posvećivanje pažnje duhovnim i obrazovnim aktivnostima.

horoskop 5 mjesec

Škorpion

Dragi Škorpioni, prelazak Marsa u znak Ovna može dovesti do intenzivnog fokusa na profesionalne obveze, moguće prekovremene radove i potencijalne izazove u vezi sa zdravljem. Važno je da budete pažljivi kad je riječ o ovim pitanjima da biste izbjegli negativne posljedice. Mars u šestoj kući može donijeti izazove vezane za radno okruženje i pitanja zdravlja. Bitno je da vodite računa o pretjeranom radu i pronađete vrijeme za opuštanje i regeneraciju kako biste očuvali zdravlje. Venera će napustiti znak Ovna i prijeći u znak Bika, donoseći period harmonije i prosperiteta u postojećim vezama, kao i povoljne prilike za započinjanje novih partnerskih odnosa – kako emotivnih, tako i poslovnih. Pored toga, ulazak Venere u Bika može rezultirati neočekivanim financijskim dobicima i pozitivnim promjenama u financijskom planiranju.

Strijelac

Dragi Strijelci, sada vam se pružaju prilike za napredovanje, osvajanje priznanja ili čak osvježavanje svog profesionalnog puta kako biste postigli veće zadovoljstvo i poboljšali financijsku situaciju.Također, predstoje pozitivni pomaci u rješavanju dugova, kao i u sferi iznajmljivanja nekretnina i upravljanja financijskim resursima. Jupiterov povoljan utjecaj obećava i unapređenje vašeg zdravlja, nudeći vam priliku da usvojite zdravije navike ili prebrodite dugotrajne zdravstvene izazove. Prelazak Jupitera iz Bika u Blizance 26. svibnja utjecat će na vaše dugoročne odnose i partnerstva, unoseći sreću i prosperitet u vaše suradnje, bilo da se radi o poslovnim ili privatnim partnerstvima. Za one koji su sada sami, ovo je izvanredan period za ulazak u ozbiljnu vezu.

Jarac

Dragi pripadnici ovog znaka, tijekom ovog mjeseca možete očekivati napredak i sreću, kako u materijalnom tako i u emotivnom smislu. Pozicija Venere, Jupitera i Marsa donosi obilje i nove mogućnosti za financijske dobitke putem igara na sreću i neočekivane bonuse. Također, ovo je period povoljan za ulaganja i špekulacije. U ljubavnom životu također možete očekivati prosperitet. Venera, planet ljubavi, naglašava mogućnost da započnete novu romantičnu vezu, dok postojeće veze mogu postati još dublje i sveobuhvatnije. Ako ste sami, budite otvoreni za nove emotivne prilike, a ako već imate partnera, očekujte harmonične i sretne trenutke. Svibanj je idealan trenutak za to da započnete nove režime vježbanja ili promjene u prehrani. Bilo da je riječ o novim poslovnim prilikama vezanima za igre na sreću ili ulaganja, ili pak jačanju emotivnih veza, budite otvoreni za nova iskustva. Također, usredotočite se na unaprjeđenje navika vezanih za zdravlje u ovom povoljnom trenutku.

horoskop 5 mjesec

Vodenjak

Dragi Vodenjaci, ovaj mjesec je za vas posebno povoljan kad je riječ o kući, domu i nekretninama. Ulazak Venere u vaše polje doma donosi povećanje komfora i sreće u vašem životnom prostoru. Osim pozitivnih promjena u domu, ovaj mjesec obećava i financijsku sreću. Dinamika između Venere, Jupitera i Urana u vašoj četvrtoj kući može dovesti do iznenađujućih financijskih dobitaka, poput neočekivanih priljeva novca kroz nasljedstva ili investicijske prilike povezane s nekretninama. S obzirom na ove povoljne okolnosti, možda bi bilo dobro razmotriti investiranje ili renoviranje vlastitog prostora jer je sada idealno vrijeme za takve inicijative. Također, uključite se u zajednicu i iskoristite online resurse kako biste proširili svoje znanje i vještine.

Ribe

Drage Ribe, ulazak Venere u znak Bika naglašava važnost komunikacije, kratkih putovanja i interakcija s bliskim osobama, ističući period povoljan za razvoj kreativnih aktivnosti, posebno u domeni online medija. Također, ovaj period idealan je za učenje i putovanja. Krajem svibnja, prelaskom Venere u vaše polje doma, otvaraju se prilike vezane za dom i nekretnine, a promjena pozicije Jupitera dodatno pojačava ove povoljne aspekte, obećavajući prosperitet u narednom periodu. Mars ulazi u Ovna, inspirirajući za pokretanje vlastitog posla, ali i potencijalno povećavajući troškove. Ipak, povoljni aspekti s Venerom i Jupiterom nakon 23. svibnja mogu donijeti isplative investicije, posebno u području nekretnina. Merkur olakšava financijske pregovore i omogućava sklapanje novih ugovora, a njegov ulazak u treću kuću pojačava komunikaciju s bliskim osobama i lokalnu socijalizaciju. Ovo je povoljan period za intenzivne razgovore, ostvarivanje novih kontakata i druženja, otvarajući nove prilike kako u poslovnom tako i u privatnom smislu.

Piše: Helena Cupać
email: [email protected]
FB: Astrolog Helena Cupac
Ig: @astrolog.helena.cupac

Foto: Elina Fairytale/Pexels