Mirisne svijeće potiču seksualno uzbuđenje

by | 10 siječnja, 2015

Vjerovali ili ne, vaš seks bit će još bolji ako pola sata prije vođenja ljubavi upalite mirišljave svijeće u sobi

mirisne-svece

Svima je poznato da mirisi nisu samo refleks na određenu aktivnost nego i poticaj za neku sljedeću.

Mirisne svijeće će vam pomoći da vođenje ljubavi bude što ugodnije, uzbudljivije i dugo se pamti. Budite romantični i onda kad to vaš partner ne očekuje od vas. Upalite svijeće u sobi bez posebne najave. Ako partner ne reagira na toplinu i miris svijeće, ovlaš ga poljubite u vrat. Tako ćete poslati signal za vođenje ljubavi. Ako je primijetio da palite svijeće, uputite mu izjavu koja će ga asocirati na seks – što nikako neće biti problem.

Stručnjaci kažu da miris vanilije, cimeta i borovine najprije dopre do osjetila mirisa. Imajte to na umu kad birate svijeće koje trebaju biti vaši saveznici u dobrom seksu.

Jedno istraživanje pokazalo je da muškarci najviše vole miris vanilije i limuna dok je popis aroma koje utječu na pripadnice ljepšeg spola puno duži. Na tom popisu, najviše glasova dobile su vanilija i cimet, slijede borovina i oceanska svježina, a naranča, limun i breskva zauzimaju treće mjesto.

Vođenje ljubavi svakako treba biti čin opuštanja i zbližavanja s partnerom. Trudite se oko sebe napraviti atmosfetu koja će ići tome u prilog. Uključite svjetiljku ili lampice u sobi, pustite glazbu koju oboje volite, stavite posteljinu koja miriše na svježinu i odjenite donje rublje koje će rasplamsati vašu i njegovu maštu.

Mirišljave svijeće bit će kao šlag na torti. Ispunit će vašu sobu mirisom i toplinom. Miris svijeće aktivirat će u mozgu najfinije neurone koji za posljedicu imaju dobar i kvalitetan seks. Muški mozak nešto kasnije reagira na podražaje izvana u odnosu na ženski. Po tom pitanju, žene su senzualnije pa će njih miris prije potaknuti na nove pokrete, istraživanje novih erogenih zona i nove poze.

Muškarac će, potaknut omiljenom aromom, poželjeti da predigra traje što kraće kao bi što prije krenuo u konkretnu akciju.

Ne brinite, ovakva situacija ne može poremetiti vođenje ljubavi ni kvalitetan seks, ona može samo malo poljuljati ritam. Prihvatite to kao izazov za još bolju sinkronizaciju, mirisne svijeće će vam pomoći u tome.

Izvor: Life Content