Malim trikovima učvrstite trbuh kod svakog pokreta

by | 17 svibnja, 2021
trbuh, vježba

Svaka žena sanja o ravnom trbuhu, zar ne? Teško da ćete to postići bez ikakve vježbe. Vježbama za trbuh gradite snagu, ali se i fokusirate na gubitak kilograma i rješavate problem opsega struka i masnih naslaga. Pronašli smo trikove kojima možete uz malo napora gotovo svakodnevno raditi vježbe za trbuh, a vjerujte da onda ni rezultati neće izostati. Samo pripazite da leđa moraju biti uspravna, pripazite kako ih savijate zbog mogućih ozljeda.

Za postizanje trbušnih mišića (i trbuha iz snova) svakako nije dovoljno samo vježbanje, već i uravnotežena i zdrava prehrana. Ako se nezdravo hranite, a želite ojačati trbušne mišiće, teško ćete to postići zato što masne naslage zbog prehrane još uvijek ostaju na svome mjestu.

Kod podizanja utega ili nečeg teškog

Veći teret podizanja brže će dovesti do ravnijeg trbuha, a svakako pripazite da na pravilan način izvodite pokrete gornjeg dijela tijela. Kad izvodite čučnjeve i iskorake, usredotočite se na povlačenje mišića zdjelice sa svakim ponavljanjem jer to utječe i na trbušne mišiće. Također, pokušajte vježbu kojom ćete stajati udaljeni 10 cm od zida i lagano se nagnuti naprijed tijelom (noge ostaju na mjestu). Istu vježbu možete pokušati napraviti i s jednom nogom. (Pročitajte: Čarobne vježbe za ravan trbuh? Evo ih!)

Kod trčanja

Ako promijenite rutinu trčanja, primjerice odlučite se za trčanje u brijeg, to će svakako zahtijevati da se i vaše tijelo više aktivira, a samim time jače će raditi i trbušni mišići. Laktove držite čvrsto uz bokove i pokušajte ih tek lagano pokretati.

Vježba za stolom

Disanje iz trbuha jednostavna je vježba – sjednite uspravno i udahnite što više zraka. Zatim izdahnite i uvucite trbuh. Napravite vježbu tri puta zaredom po 60 sekundi. Uz to, vježbe disanja ključne su za jačanje trbušnih mišića. (Pročitajte: Trening za ravan trbuh: Idealne vježbe za sagorijevanje masnih naslaga)

U svakom slučaju, za svaki napredak treba vremena. Nemojte odmah odustati, budite uporni i rezultati neće izostati!

FOTO: Jacoblund/ iStock /Getty Images Plus via Getty Images