5 transformativnih make-up savjeta za nositeljice naočala

Šminka i okviri se mogu odlično upotpuniti

by | 26 siječnja, 2024
Make-up za naočale

Naočale su fantastičan modni dodatak, jednako kao i šminka. No, da bi se upotpunjavali na najbolji mogu način, potrebno je prilagoditi svoj uobičajeni način šminkanja.

Koliko god vaše naočale bile moderne i atraktivne, nošenje okvira može predstavljati izazove u šminkanju. Kao što svi oni koji nose naočale znaju, vašoj bi šminki možda trebale neke prilagodbe kako biste vaše oči ne bi izgledale malo, kako s previše šminke ne biste riskirali čudne sjene, ili pak blijedi i isprani ten ako je vaš make-up previše minimalistički.

Pročitajte: Ova će nijansa vladati make-up trendovima u 2024.

Make-up za naočale

5 vizažističkih savjeta za nositeljice naočala

U nastavku smo pripremili najbolje savjete za šminkanje za one koji nose naočale…

1# Sjenilo za oči

Ako ste dalekovidni, vaše naočale će vam povećati oči i učiniti da izgledaju veće. To znači da su vaše vještine šminkanja pod povećalom. Dakle, morate biti posebno oprezni da je sve lijepo naneseno i da izgleda jako dobro izblendano.

Ako ste pak kratkovidni, vaše će se oči iza stakala doimati manjima pa biste ih šminkom trebali vizualno učiniti većima. Birajte sjenila ili olovku u svijetlim i nude nijansama kako biste “otvorili“ svoje oči, a izbjegavajte crne linije duž donjeg kapka ili bilo što što vizualno zatvara oko.

2# Maskara

Koliko god zvučalo fantastično imati duge i voluminozne trepavice, kada nosite naočale, trebali biste se kloniti dugih umjetnih trepavica, kao i maskara koje produljuju trepavice. Dovoljno je da ih uvijte uvijačem za trepavice, a zatim se odlučite za maskaru s formulom za volumen i četkicu koja razdvaja vaše trepavice i ne ostavlja nikakve grudice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa 🐒 (@lizzy.maa)

3# Obrve

Ako nosite naočale, naglašavanje obrva šminkom (posebno ako su svijetle i tanke) ne biste smjeli preskakati. Vaše bi obrve trebale uljepšati vaše lice, a vaši okviri laskati vašim obrvama. Ako vaše obrve ne izgledaju dobro s vašim okvirima, možda su vam potrebni novi okviri.

4# Rumenilo

Pažljivo nanošenje rumenila je ključno i ovisi o obliku vaših naočala. Ako su vaše okviri manji i naslanjaju se na jagodice, rumenilo može nanijeti na tradicionalan način da biste postigli za nježno isticanje jagodica i obraza.

Ako pak nosite predimenzionirane okvire, klasično nanošenje rumenila može biti gotovo nevidljivo. Da biste to izbjegli, rumenilo nanesite u obliku velikog, mekog slova “C“, počevši od jagodičnih kostiju sve do sljepoočnica. Budite velikodušni pri nanošenju i pobrinite se da rumenilo fino izblendate.

5# Ruž

Vaše oči mogu biti fokalna točka kada nosite naočale, ali nemojte zaboraviti i na svoje usne. Onih dana kada ne želite dramatično našminkati svoje oči, odvažite se za jarku boju ruža koja će vaše usne staviti u prvi plan.

Odaberite boju ruža koja će skladno stopiti s bojom vaših okvira za naočale. Primjerice, ako je vaš okvir koraljne nijanse, birajte ruž u sličnim, koraljnim ili toplim crvenim, nijansama, ali pritom pripazite da se dvije nijanse ipak međusobno dovoljno razlikuju.

Pročitajte: Ovo će biti najveći make-up trendovi u 2024.

Foto: NeonShot, iStock/Getty Images Plus via Getty Images