Ovo su najčešće pogreške koje radimo kad koristimo rumenilo

by | 12 rujna, 2020

Rumenilo je jedan od beauty proizvoda koji licu daje mladenački izgled i svježinu stoga bi trebao imati svoje mjesto u svakoj kozmetičkoj torbici. Koje pogreške gotovo svi čine s nanošenjem rumenila, saznajte u nastavku.

Pogrešna nijansa rumenila
Čak i ako ste najveći obožavatelj ružičaste boje, to ne mora značiti da će rumenilo u ružičastim nijansama savršeno pristajati vašoj boji koži. Jedna od najčešćih pogrešaka kod izbora i nanošenja rumenila upravo je njegova nijansa. Ono što trebate znati jest da ružičaste nijanse sjajno pristaju ženama sa svijetlim tenom, dok će onima s tamnijim tenom i maslinastom bojom kože puno bolje odgovarati rumenila u narančastim i  smećkastim nijansama.

Nanosite rumenilo na pogrešno mjesto
Svaki oblik lica zahtijeva različitu tehniku i mjesto nanošenja rumenila.

Ako je vaš oblik lica ovalan, tada rumenilo nanosite na vrh jagodica i prema sljepoočnicama.

Četvrtastom obliku lica najbolje pristaje rumenilo naneseno na sredinu obraza, neposredno ispod vrha jagodica i nikako ne preblizu nosa.

Ako je vaš oblik lica okrugao onda  rumenilo nanosite dijagonalom od početka jagodica pa sve do ušiju.

Kod dijamantnog oblika lica rumenilo se nanosi točno ispod jagodica i prema sljepoočnicama.

Previše rumenila
Kao i kod svakog make-up proizvoda i s rumenilom vrijedi pravilo manje je više. Prava količina rumenila osigurava optimalan naglasak jagodica i mladenačku svježinu koju smo htjeli postići. Rumenilo nanosite nježno i u malim količinama kako biste postigli savršenu količinu. Također, pazite na prijelaze oko rumenila, oni trebaju biti mekani.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Photo by Laura Chouette on Unsplash