Loša cirkulacija te hladne ruke i stopala mogu biti pokazatelj ozbiljnog problema

by | 27 listopada, 2020

Hormonalni disbalans može biti doista kompliciran budući da znakovi i simptomi mogu biti neuobičajeni ili ekstremno blagi, pa je teško razlučiti o čemu se zapravo radi.

Obično oni idu u skupini i nikada nije riječ samo o jednom simptomu. Praćenje normalne funkcije vašeg organizma zapravo je najbolji recept koji pokazuje balans vaših hormona. Jedan od pokazatelja da imate problema mogu biti i hladne ruke ili stopala. Točnije – moguće je da imate problema sa štitnjačom. Vaša štitnjača je poput svojevrsne baterije vašeg tijela koja određuje brzinu kojom vaše tijelo sagorijeva gorivo. Ona govori vašem tijelu da otvori masnoće i pokrene gorivo, ide u sve stanice i govori im kako iskoristiti gorivo za funkcioniranje, pa u trenutku kada prestane normalno funkcionirati – tijelo ne zna što treba raditi. U tom slučaju možete se sporije kretati, osjećati umor i imati slabu cirkulaciju. Upravo zbog tog razloga istraživanja pokazuju da je oko 40 % ljudi koji imaju disbalans štitnjače osjetljivije na hladnoću i ne mogu se ugrijati.

Naravno, ako imate slabiju cirkulaciju ne mora biti da je odmah riječ o hormonalnom problemu, ali ako uz to imate još određeni niz problema kao što su umor, anksioznost, gubitak kose ili imate problema sa spavanjem, možda je vrijeme da odete liječniku.

Foto: Unsplash