Lijek za ljepšu trudnoću – meditacija

by | 7 listopada, 2013

Jedna od glavnih stvari kojoj se trudnice ne bi trebale podvrgnuti je stres. Svaka trudna žena trebala bi sebi osigurati miran i pribran život. Zbog toga trudnica treba raditi stvari koje će joj pomoći da se opusti. Ono što najbolje odgovara svakoj trudnici za uklanjanje stresa jest meditacija. Meditacija pomaže u kontroliranju uma i čuva tijelo zdravim i aktivnim. U nastavku pogledajte neke od razlog zbog čega trudnica treba meditirati.

Zašto trudnica treba meditirati?

– Ako ste pod bilo kakvom vrstom stresa tijekom trudnoće, jedan od načina da se riješite stresa je prakticiranje meditacije.

– Liječnici kažu da meditiranje za vrijeme trudnoće pomaže razvoju djeteta.

– Meditacija pruža djetetu da razvije bolji imunitet.

– Kada meditiramo, povećava se opskrba fetusa kisikom. Meditacija svaki dan od 20 minuta učinit će vašu bebu zdravom.

– Jedan od načina za smanjenje jutarnje mučnine je meditacija.

Kako trudnica treba meditirati:

– Prvo pravilo za meditaciju jest da odaberete prostoriju. Trudnice bi trebale naći prostoriju za meditaciju koja je udobna za meditiranje i za smanjenje stresa. Držite se podalje od svih vrsta smetnji poput televizije, radija i računala.

– Kada meditirate, strogo slijedite ovo pravilo – zatvorite oči i polako i duboko dišite. Nakon nekoliko sekundi opuštanja, izdahnite polako. Ova vježba će vam pomoći da očistite vaš um i smirite živce.

– Vrlo je važno da držite vaš um usredotočen na ono što radite, pa ćete tako sigurno uspostaviti mir.

Izvor: Ljepota.ba