Kreirajte poticajni prostor za svoje dijete

by | 1 veljače, 2015

Dječja je energija nesputana i živahna te treba puno prostora ali i pomoć da ga se održi urednim, prozračnim i poticajnim za njihov razvoj

soba

Budući da je dječja soba, odnosno prostor u kojem dijete najviše boravi i igra se obično prepun igračaka, slikovnica, knjiga i drugih stvari, morate osigurati slobodni protok energije. Organizacija stvari je u ovom slučaju ključna. Kad svim stvarima napravite predviđeno mjesto i djetetu će biti lakše pospremati ih.

Svjež zrak je važan da bi se dijete osjećalo dobro. Prostoriju zračite i više puta dnevno ako je potrebno. Tu vam mogu pomoći i eterična ulja. Pomozite djetetu da se smiri pomoću eteričnog ulja lavande, a eukaliptus, limunska trava i metvica podići će im raspoloženje, naročito ako su bolesni.

soba 2

Ispunite djetetov svijet bojama koje voli i koje su sukladne njegovom temperamentu a ujedno odgovaraju, a u njihovom odabiru možete se voditi i feng shui pravilima. Djetetovom prostoru ćete na taj način pružiti njegov osobni dodir, što će djetetu dati samopouzdanje i potaknuti kreativnu crtu.

Izvor: Life Content