Evo kako rekreirati Ralph Lauren Božić u domu uz pristupačne detalje iz Sinsaya
Što je Ralph Lauren Božić? Blagdanski stil uređenja inspiriran estetikom slavnog američkog dizajnera Ralpha Laurena ove je godine osvojio društvene...
Prehrana je ključna za zdravlje i mentalnu dobrobit, no uz toliko informacija o dijetama i prehrambenim savjetima, lako je postati zbunjen u svim informacijama koje svakodnevno dobivamo.
Jesen je idealno vrijeme za čitanje knjiga (kao i svako, složit ćete se s nama), od self-care naslova do knjiga o ženskim hormonima i zdravlju.
Ipak, vjerujemo da ste barem jednom pomislili – ima li univerzalnog načina na koji možete poboljšati svoju prehranu, ono što svakodnevno unosite u sebe?
Ako ste osoba koja želi dublje razumjeti kako hrana utječe na vaše tijelo i um, napravili smo popis knjiga koje nude znanstveno utemeljene, praktične i inspirativne informacije.
Bilo da se radi o zdravlju crijeva, jačanju imuniteta ili promjeni prehrambenih navika, ove knjige pomoći će vam u donošenju informiranih odluka o svojoj prehrani i da jednom zauvijek promijenite svoj način razmišljanja.
Jer sve kreće – iznutra i nikad nije kasno. Zato krenite s čitanjem knjiga o prehrani, a zatim iste savjete i primijenite.
Ivanina strast su pravilna i zdrava prehrana te tjelesna aktivnost, a knjiga “Nutrition is self-care” predstavlja pravi spoj njezine životne filozofije i višegodišnjeg nutricionističkog iskustva te je poziv svima da joj se pridruže na putu zdravlja, lakoće kretanja, sreće i rezultata.
Prilagođena suvremenom i modernom načinu života, donosi nutritivno kvalitetne i zdrave obroke koji se mogu pripremiti u samo 20-30 minuta, koristeći jednostavne svakodnevne namirnice.
Knjiga sadrži 50 različitih recapata.
Sve što ste htjeli i sve što trebate znati o prehrani uz koju ćete dulje ostati mladi i zdravi sadrži knjiga “Antiaging prehrana” autorice dr. Lejle Kažinić Kreho, nutricionistice s međunarodnim ugledom.
Knjiga je pisana jednostavnim i razumljivim jezikom, a razotkriva mnoge manje poznate činjenice o prehrani. Dr. Kažinić Kreho detaljno piše o alkalnoj i bezglutenskoj prehrani, a posebno poglavlje posvećuje šećeru, koji su znanstvenici prozvali tihim “slatkim” ubojicom.
Razotkriva i mitove o mesu, mlijeku i jajima, a otkriva i koje namirnice tope mast te unosom kojih se brzo stvara osjećaj sitosti.
Izdavač: Školska knjiga
Ugledna američka ginekologinja dr. Sara Gottfried, autorica bestselera “New York Timesa” koji se bave ženskim zdravljem, u svojoj knjizi “Žene, hrana i hormoni” donosi najnovije preporuke za ketogenu prehranu za žene, usklađenu s njihovim zahtjevnim hormonskim potrebama.
Činjenica je da dijete ne funkcioniraju na isti način za sve ljude, kao i da su većinu dijetnih programa osmislili muškarci za muškarce, a ne za žene. Ženski hormonski sustav osjetljiv je i složen, što je jedan od glavnih razloga koji ženama otežava mršavljenje.
Nakladnik: V.B.Z.
Je li doručak doista najvažniji obrok u danu? Ima li smisla brojati kalorije? Ima li dokaza da je ispijanje kave štetno?
Svojim pionirskim istraživanjem profesor Tim Spector pobija ove i mnoge druge mitove o hrani. Što nam serviraju istražuje u kojoj se mjeri mnoge dijete, službene preporuke i “čudesni” ljekoviti pripravci ne temelje na znanstvenim činjenicama te potiče da još jednom razmislite o svom odnosu prema hrani – ne samo zbog vašeg zdravlja već i zbog budućnosti planeta na kojemu živite.
Nakladnik: Koncept izdavaštvo
Svi moramo jesti. Naša svakodnevica uvelike se vrti oko hrane; njezine nabavke, pripreme i konzumacije. Svaki dan postavljamo pitanja poput “Što ćemo večerati?” ili “Što je za ručak?”.
Baš zato što je hrana toliko elementarna za naše postojanje, rijetko o njoj promišljamo na dublji način.
Ana Smokrović, doktorica filozofije i vlasnica OPG-a Anino povrće, odlučila je svoju ljubav prema spoznajnoj teoriji – epistemologiji – udružiti s praktičnim znanjem o uzgoju i prodaji organske hrane kako bi nas potakla da promislimo o svim dimenzijama onoga što konzumiramo.
Nikad u povijesti čovječanstva nismo imali toliko hrane na izbor, ali istovremeno nikad prije nismo bili otuđeniji od procesa njezine proizvodnje i distribucije.
Većina nas hranu nabavlja kao krajnji proizvod a da se uopće ne pitamo tko ju je uzgojio, na koji način, koliko je putovala do polica dućana i koliko je zapravo ono što jedemo kvalitetno.
Nakladnik: Planetopija
Kad je riječ o prehrani i zdravlju, lako je zbuniti se i osjetiti se sasvim preplavljeno i shrvano milijardom najrazličitijih i često suprotstavljenih informacija. Zbog tolikog mnoštva preporuka o tome što da jedemo, kada i kako, emocionalni se učinak prehrane na osobu često ostavlja po strani.
Dr. Will Cole ovom je knjigom rasvijetlio odnos između fizičkog i emocionalnog zdravlja čovjeka pruživši okvir za djelovanje kako biste bolje razumjeli povezanost svog probavnog sustava i mozga te dodatno tu vezu unaprijedili.
Nakladnik: Koncept izdavaštvo
“Hrana za život” – autor bestselera i znanstvenik Tim Spector nudi jasne odgovore u ovom iscrpnom i preglednom vodiču o novoj znanosti kvalitetne prehrane.
Tim Spector na pionirski je način pristupio prehrani potičući sve da zaborave na varljivo brojanje kalorija i prestanu čupati kosu razmišljajući što bi, kako i kada trebali jesti.
U knjizi “Hrana za život” poziva se na istraživanja od kojih su neka trajala i cijelo desetljeće te nudi najnovije znanstvene podatke, zajedno s vlastitim uvidima, kako bi pružio nov i razumljiv pristup o svemu što biste danas trebali znati o hrani.
Nakladnik: Koncept izdavaštvo
Foto naslovna: nensuria iStock/Getty Images Plus via Getty Images