Kako zadržati strast u vezi ‘na daljinu’ tijekom perioda samoizolacije?

by | 1 travnja, 2020

Između svega već poznatog, izolacija je svakako utjecala i na živote mnogih parova, pa oni koji ne žive zajedno, danas žive u svojevrsnoj vezi na daljinu.

Koliko god je nedostatak fizičkog prisustva našeg partnera trenutno jedan od ‘manjih’ problema, uz anksioznost koju osjećamo zbog izolacije, negativne emocije osjećamo i zbog ne viđanja našeg partnera. Izrazito je bitno ostati povezan čak i dok smo fizički odvojeni, a ovaj period možemo iskoristiti i kao odlično vrijeme da se fokusiramo na sebe. Odvojite vrijeme za slušanje glazbe, čitanje knjiga koje su vam već dugo na popisu, treniranje i zdravo kuhanje, ali isto tako – odvojite i vrijeme koje će biti rezervirano samo za vašeg partnera i vas.

Komunikacija i iskrenost oko svojih osjećaja u vezi na daljinu najjači je alat za opstanak svakog para, a ništa drukčije nije ni sada u ovim teškim vremenima. U redu je biti prestrašen i anksiozan, a isto tako je u redu i priznati to svom partneru. Sjetite se svakako da nije partnerova krivica što trenutno ne možete fizički biti zajedno, pa obratite pažnju na koji način komunicirate s njim – nemojte se istresati na njemu. Osjećate li se kao da ćete svakog trenutka eksplodirati, udahnite i stanite na loptu – ne projektirajte unutarnje frustracije na nekome tko to ne zaslužuje.

Umjesto toga, dogovorite jednom tjedno romantični video spoj, a prethodno se dogovorite s partnerom da ne spominjete nikakve osobne drame, viruse ili potrese. Našminkajte se, odjenite seksi donje rublje i najbolju haljinu, skuhajte večeru i prepustite se partneru. Sve ovo pomoći će vam da budete dobro raspoloženi i osjećate se kao da ulažete u vezu iako niste fizički zajedno.

Dekorirajte prostor
Ipak idete na spoj, pa obratite pažnju na to da nemate video call iz ureda ili pored štednjaka, već pokušajte naći neutralno okruženje i možda upaliti svijeće za ugođaj.

Budite kreativni
Budući da ste u situaciji u kojoj ne možete biti fizički zajedno, zašto ne pričati o zajedničkim fantazijama i upustiti se u male igrice s vašim partnerom? Osim što će vas uzbuditi samo planiranje cijele večeri, opustit će vas zajednički trenuci s partnerom.

Uključite igračke
Obratite pažnju i na brojne seksualne igračke s kojima vaš partner može upravljati iz okrilja svog doma. Internet je mjesto gdje doista svašta možete pronaći kako bi zadovoljili vaše apetite.

Foto:  Maddi Bazzocco / Unsplash